Mainos

Hän merkitsee sinulle kaikkea tässä maailmassa – tervettä vai ei?

Se, että yksi ihminen on koko maailmasi, voi olla myös ongelmallinen tilanne. Vaikka suhteen alussa onkin normaalia elää vastarakastuneessa symbioosissa kumppaninsa kanssa, tilanteen tulisi normalisoitua jossain vaiheessa.

Näitä kaikki pohtivat

Jokainen kyseenalaistaa suhteensa tai pohtii eroa joskus. Sitoutuminen ei kuitenkaan tarkoita oman persoonan runnomista toisen asettamiin raameihin. Ethän kuitenkaan luovu omista unelmistasi toisen vuoksi!

"Ah, me!"

Jokainen sinkkuystävä tunnistaa tilanteen, jossa "minusta" tulee "me": "Me tulemme juhliisi, me olemme kaupassa..." Me-hetkessä alat oman tulevaisuutesi sijaan ajatella teidän tulevaisuuttanne. Älä kuitenkaan pane omaa elämääsi tauolle! 

"Kyllä, kulta."

Vaikka suhde olisi miten hyvä, toisinaan joutuu joustamaan. Älä kuitenkaan unohda omia saavutuksiasi tai mukaudu elämään niin, ettei sinulle jää mitään omaa!

"Apua, tule auttamaan!"

Tarvitset häntä heti, jos pesukone piippaa ja vilkuttaa valoa. Et osaa tehdä kastiketta, kuten hän tekee sen. Kun hän on vuosikausia hoitanut talouden laskut tai kaikki pihatyöt, tuntuisi ylivoimaiselta joutua tekemään niitä itse. On normaalia, että suhteen osapuolilla on omat vahvuutensa. Saathan kuitenkin kokeilla auton tankkaamista, jos haluaisitkin oppia? 

"Tässäkö tämä nyt oli?"

On tavallista tuntea junnaavansa paikallaan ja pohtia, onko suhde jämähtänyt paikalleen. Muista kuitenkin, ettei mikään suhde ole himon ilotulitusta vuosikausia putkeen.


Huolestuttavia merkkejä

"Persoonallisuushäiriöiset ihmiset, kuten narsistit, jättävät hyvällä itseluottamuksella varustetut henkilöt pääsääntöisesti rauhaan. Koska narsisti ei saa terveitsetuntoista alistumaan ja tuntemaan häpeää, hän ei halua olla tämän kanssa missään tekemisissä. Jos ihminen sen sijaan kärsii huonosta itsetuntemuksesta, hän saattaa helposti kokea ihan tavallisetkin ihmiset hankaliksi."

Onko vika sinussa vai toisessa? Tunnista haitallinen ihmissuhde

"Kuka olen? "

Jos suhde on edennyt siihen pisteeseen, ettet tunne itseäsi enää, kannattaa huolestua. Oletko antanut kaiken ja mukautunut kumppanisi toiveisiin niin, ettet enää tiedä, kuka olet?

"Mitä haluan?"

On huolestuttavaa, jos sinulla ei ole enää omia päämääriä. Kaikki riippuu kumppanistasi ja siitä, mitä hän haluaa tai käskee. Hän käskee hypätä, ja sinähän hyppäät – muuten olet huono ihminen. Et uskalla sanoa poikkipuolista sanaa, jotta kumppanisi ei suuttuisi.

"Älä lähde, teen mitä vain!"

Hän ottaa sinua aivoon, muttet uskalla lähteä. Samalla pelkäät, että hän jättäisi sinut. On normaalia ajatella joskus eroa, mutta rakkaus ja riippuvuus ovat eri asioita. Hyvässä suhteessa kumppanit ovat tasa-arvoisia. Jos teet ja siedät mitä tahansa, jotta hän ei lähtisi, kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään.

"Narsisti ei anna kumppanilleen mahdollisuutta valintojen tekemiseen, vaan luo sellaisen ilmapiirin, että omien toiveiden tai mielipiteiden ilmaiseminen on liian hermostuttavaa."

Viisi varhaista varoitusmerkkiä: Onko kumppanisi narsisti? 

"Muutkaan eivät enää usko minuun..."

Ystäväsi kyllästyvät varoittelemaan kumppanisi ongelmakohdista. Et kuitenkaan koskaan tee asialle mitään, joten he alkavat hivuttautua kauemmas. On vaikeaa katsoa rakkaan ihmisen tuhoa, ja he eivät halua olla siinä mukana. 

Näin selviät erosta – vinkit videolta!Osittainen lähde: Storypick.com

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.