Hämähäkit voisivat syödä kaikki maailman ihmiset vuodessa – tästä tutkimustuloksesta saat taatusti painajaisia!

Tämä juttu ei todellakaan sovi hämähäkkipelkoisille. Ja jos luulit, ettet pelkää hämähäkkejä, varoituksen sana: voit pian muuttaa mielesi!

Hämähäkkejä on kaikkialla. Monet niistä ovat huomaamattomia asuinkumppaneita, jotka piileskelevät aivan nenämme alla: eräässä amerikkalaistutkimuksessa hämähäkkejä oli jokaisessa tutkitussa asunnossa! Hämähäkkejä asui 68 prosentissa kylpyhuoneista; kolme neljäsosaa makuuhuoneista toimi myös niiden asuinpaikkana, kertoo Washington Post.

Hämähäkit syövät tavallisesti pienempiä hyönteisiä, mutta suuret hämähäkit voivat napata jopa linnun tai liskon. Niillä on kokoonsa nähden valtava ruokahalu. Tutkijat päättivät selvittää, kuinka paljon maailman hämähäkit syövät vuodessa.

The Science of Nature -lehdessä julkaistun selvityksen mukaan maailman hämähäkit syövät vuodessa 400–800 miljoonaa tonnia saalista.

Biomassa tarkoittaa elollisten olioiden yhteispainoa tietyllä pinta-alalla.

Kaikkien aikuisikään ehtineiden ihmisten biomassa maailmassa on vuoden 2005 arvion mukaan 287 miljoonaa tonnia. Kun tähän lisää lasten painon, noin 70 miljoonaa tonnia, käy ilmi, että hämähäkit syövät vuodessa kaikkien maailman ihmisten verran ruokaa – ja enemmän. Ne siis voisivat popsia jokaisen ihmisen maapallolta, ja jäädä nälkäisiksi!

Tutkijat laskivat hämähäkkien keskimääräisen ruoantarpeen sekä sen, miten monta hämähäkkiä asuu neliömetrillä maata erilaisissa elinympäristöissä. Suotuisissa elinympäristöissä hämähäkkejä voi elää jopa 131 neliömetrillä.

Kaikki maailman hämähäkit painavat yhteensä noin 25 miljoonaa tonnia. Vertailun vuoksi todettakoon, että Titanic painoi 52 tuhatta tonnia.

Hämähäkit syövät noin kymmenen prosenttia kehonsa painosta joka päivä. 90-kiloisen miehen syöminen päivässä vaatisi noin 907 kiloa hämähäkkejä. Hämähäkit eivät kuitenkaan vaani ihmistä – ne syövät kärpäsiä, hyttysiä ja myös muita, ihmisiä tavallisesti ärsyttäviä ötököitä. Hämähäkkien suuresta ruokahalusta on siis hyötyä!


***

7:00

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja