"Halutaanko meidät tappaa?" – Esko, 86, haukkuu koronarokotejonot

Tällainen on tunnelma koronarokotejonossa Helsingissä 5:16
Katso 86-vuotiaan Eskon tylyt kommentit koronarokotejonosta.

Koronarokotetta joutuu Helsingissä jonottamaan pahimillaan tunteja.

Karmeaa. Karmeaa on. 

Näin sanoittaa 86-vuotias Esko koronarokotteen jonotustunnelmansa Helsingin Kallion virastotalolla.

– Eilen kuuntelin televisiosta THL:n johtajaa ja Husin Eeva Ruotsalaista. Kyllä ne osasivat kierrellä. Eivät millään myöntäneet, että ovat tehneet virheen, Esko sanoo MTV Uutiset Livelle.

 THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio myönsi eilen Ylen haastattelussa, että koronarokotukset aloitettiin osittain myöhässä.

Kontion mukaan korona- ja influenssarokotuksia ei voida järjestää eri aikoihin. Siinä missä koronarokotteita pitäisi pistää syksyllä, olisi influenssarokotteille sopivampi ajankohta vuodenvaihteessa.

– Tässä etsitään sitä kultaista keskitietä, Kontio sanoi Ylelle.

"Jumalauta seisotetaan kylmässä"

Esko on elänyt koronan takia varsin eristyksissä aina vuodesta 2020 lähtien.

– Olen 86-vuotias näkö- kuulo- ja liikuntavammainen. Jumalauta seisotetaan jonossa kylmässä. Onko tässä joku, että halutaan tappaa meidät pois, ettei oltaisi veronmaksajien rahoilla. Törkeää touhua, Esko toteaa. 

Eri puolilla Helsinkiä koronarokotejonot ovat venyneet useiden tuntien mittaisiksi, koska ainoa tapa saada nopeasti rokotus on jonottaminen. Kaikki ajanvarausajat varattiin jo aiemmin loppuun pariksi viikoksi. 

– Ei tämä paranna 86-vuotiaan vammaisen äijän elämää. Eikä kenenkään muunkaan. Tässä on huomattavasti nuorempiakin, jotka tarvitsisivat enemmän apua.

"Paskat, bussiin sullottiin"

Kun koronapandemia alkoi, Esko oli Espanjassa.

– THL:n piti ottaa meidät vastaan lentokentällä ja suojata niin, ettei saada tartuntaa. Paskat, bussiin sullottiin tiiviisti. 

Esko ei omien sanojensa mukaisesti ole sairastanut koronan aiheuttamaa tautia.

THL suosittelee yli 65-vuotiaille ja riskiryhmille uuteen varianttiin XXB.1.5. kehitettyä koronarokotetta riippumatta siitä, montako tehosteannosta henkilö on aiemmin saanut tai montako kertaa hän on sairastanut koronan. 

Lue myös:

    Uusimmat