Haluatko tehdä vaikutuksen kokouksessa? Opettele nämä eleet

Miten lausut Q-kirjaimen? Testaa, osaatko lausua nämä oikein 2:11
KATSO VIDEO: Miten lausut Q-kirjaimen? Testaa, osaatko lausua nämä oikein!

Käsillä elehdintä auttaa vahvistamaan puheen välittämää viestiä.

Mikäli puhuja haluaa tehdä kuulijoihinsa vaikutuksen, kannattaa hänen valjastaa kehonkieli hyödykseen. Yksi keino siihen on puhua käsillään – mutta miten?

Näitä kikkoja asiantuntijat suosittelevat.

1. OK-merkki peukalolla ja etusormella

Jos käsillä puhumisen alkeet ovat vielä hakusessa, suosittelee Huffington Postin haastattelema, kehonkieltä tutkinut Jean Clarke sisällyttämään puheeseen niin sanotun OK-merkin.

Tässä eleessä peukalo ja etusormi tai peukalo ja keskisormi muodostavat ympyrän. Sormet voivat koskettaa tai lähes koskettaa toisiaan. Ihminen ikään kuin pitää ajatustaan hyppysissään ja osoittaa, että kyseessä on viestin avainsisältö, johon kuulijan tulee kiinnittää erityistä huomiota.

2. Näytä numerot sormilla

Jos puheessa käsitellään numeroita, voi viestiä vahvistaa näyttämällä ne myös sormin, neuvottelukouluttaja Andres Lares sanoo Huffington Postille.

Mikäli siis puhuu esimerkiksi kolmesta pointista, kannattaa samalla nostaa kolme sormea pystyyn. Ele auttaa nappaamaan yleisön kiinnostuksen, sillä he odottavat lisää vihjeitä. Sormikikka toimii esimerkiksi etäkokouksissa, joissa ihmisten keskittyminen saattaa herpaantua pelkkää puhuvaa päätä katsoessa.

3. Kosketa rintaa kädelläsi

Herkästä tai tunteikkaasta asiasta puhuessaan käden voi viedä sydämelleen viestiä vahvistaakseen. Ele viestii puhujan olevan tosissaan – asia on koskettanut häntä syvältä. Käden vieminen rinnalle auttaa myös yleisöä pääsemään samaan tunnetilaan, kertoo puhekouluttaja Teresa ZumwaldLinkedInissä.

4. Punnitse asioita käsilläsi

Kämmenten nostaminen ylöspäin ja käsien liikuttaminen ylös alas vahvistaa viestiä kahden asian vertaamisesta. Yleisö ikään kuin näkee vaihtoehdot, ja punnitseva liike alleviivaa ajatusta niiden välisestä kilvasta.

Elehdinnän avulla tarinasta tulee myös helpommin muistettava.

5. Pidä kämmenet ylöspäin

Käsien pitäminen kämmenet ylöspäin voi auttaa yleisöä luomaan positiivisen, rehellisen ja avoimen kuvan puhujasta. Ele viestii, ettei hänellä ole mitään salattavaa. Yksi pahimmista virheistä, joita puhujat käsiensä kanssa tekevät, onkin pitää ne piilossa.

Kämmenten painaminen rauhallisesti hieman alaspäin puolestaan viestii, että asia on loppuun käsitelty. Tämä ele toimii esimerkiksi painavan pointin kohdalla.

Älä luota pelkkiin käsieleisiin

Pelkät vaikuttavat käsiliikkeet eivät toki ratkaise kaikkea.

Täysin vastakkaista ajatusmaailmaa edustavan ihmisen päätä on vaikea kääntää puolelleen, vaikka kuinka treenaisi elekieltään. Käsillä puhumista tärkeämpää on viestin sisältö ja johdonmukaisuus, mutta puheeseen sopivat eleet toki vahvistavat sanottua.

Käsieleiden liiallinen käyttö vie niiltä voimaa. Jokaisen lauseen alleviivaaminen käsiliikkein voi viedä puhujalta uskottavuutta sekä sekoittaa tai kyllästyttää yleisöä.

Alla olevalla videolla esiintyy siansaksaa huvikseen suoltava ruokalähetti – osoittaa, ettei kukaan oikeasti kuuntele häntä.

Siansaksaa huvikseen suoltava ruokalähetti todistaa viraaleilla TikTok-videoillaan, ettei kukaan oikeasti kuuntele häntä 0:36
Ruokalähetti Will Unsworth suoltaa asiakkaille siansaksaa – tässä muutama taidonnäyte.

Lue myös:

    Uusimmat