Haluatko kiinteytyä ja laihtua? Kokeile personal trainer Tomin nopeaa ja tehokasta kuminauhatreeniä!

Personal trainer Tomin nopealla kuminauhatreenillä tehokkaasti kuntoon 4:10
Treenaa tällä nopealla ja tehokkaalla kahdeksan liikkeen kuminauhatreenillä missä ja milloin vain!

Tällä tehokkaalla kuminauhatreenillä voit treenata koko kehoasi helposti ja nopeasti.

Personal trainer ja hyvinvointivalmentaja Tomi Soikkeli näyttää videolla tehokkaan kuminauhatreenin, johon kuuluu kahdeksan helppoa, mutta tehokasta liikettä. Treeni kestää vain puoli tuntia ja tuo energiaa lomapäivään tai työpäivän lomaan.

Miksi kuminauhatreeni?

Kuminauhat ovat erinomaisia kuntoiluvälineitä monipuolisuutensa ansiosta kaiken tasoisille harjoittelijoille. Niiden avulla voit kehittää kropan lihaskuntoa, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja aerobista kestävyyttä.

Näppärän kokonsa ansiosta kuminauha on huomattavasti helpompi ottaa lomalle mukaan kuin vaikkapa käsipainot. Niitä on myös helpompi säilyttää kotona kuin kahvakuulia.


Millainen kuminauha treeniin mukaan?

Jotta voit treenata kehoasi kokonaisvaltaisesti, voi olla suositeltavaa hankkia muutama eri vahvuinen kuminauha. Kuminauhan vastus kannattaa aina valita sen mukaan, minkälaisia harjoitteita sillä tehdään. Esimerkiksi jalkoihin keskittyvät liikkeet yleensä tarvitsevat hiukan jäykemmän kuminauhavastuksen kuin yläkroppaa treenaavat liikkeet. Mitä paksumpi tai napakampi kuminauha on, sitä enemmän siinä on vastusta. Jos olet aloittelija, valitse ohuempi kuminauha. Lisävastusta kuminauhasta saa taittamalla sen kaksin kerroin.

Tomin treeni on suunniteltu niin, että voit treenata missä ja milloin vain. Et tarvitse muuta kuin vastuskuminauhan ja mahdollisesti jumppamaton pehmusteeksi joihinkin liikkeisiin.

Treeni on tehokas ja nopea koko kehon treeni, joka vie vain 30 minuuttia. Treenin liikkeet ovat helppoja ja jokaiselle löytyy sopiva variaatio.

Toteuta treeni kuntopiirinä, johon kuuluu kaikki kahdeksan liikettä. Toistomäärät ovat keskimäärin 15 toistoa per liike. Pidä kierroksen jälkeen minuutin juomatauko ja toista sarjaa riippuen jaksamisesta 3–5 kierrosta.

Kuminauhatreeni on erinomainen treenimuoto, jos haluat kiinteytyä ja laihtua. Harjoittelet tehokkaasti isoja lihasryhmiä pitkillä toistomäärillä ja lyhyellä palautumisajalla.

Ennen treeniä

Lämmittele ennen treeniä niin, että saat sykkeen nousemaan. Lämmittelynä toimivat esimerkiksi kevyt hölkkä ja paikkoja avaavat dynaamiset venytykset. Kokeile lämmittelyssä myös treenin varsinaisia liikkeitä.

Muista myös kehon palautumista edistävä lyhyt loppuverryttely, esimerkiksi lyhyt, mutta rivakka kävelylenkki. Parin tunnin päästä on hyvä myös venytellä, jotta paikat eivät kipeytyisi.

Kuminauhatreenillä kuntoon

Ota tästä treeni muistiin ja katso videolta ammattilaisen vinkit liikkeiden oikeaoppiseen suorittamiseen. Treenaa aina tekniikka edellä ja kuuntelee omaa kehoasi.

Liikkeet

1. Kulmasoutu

Aktivoi yläselkää ja hauista.

Toistomäärä 15.

2. Rintaprässi

Aktivoi rintalihaksia ja ojentajia.

Toistomäärä 15.

3. Hyvää huomenta -liike

Aktivoi takareisiä, pakaroita ja selän ojentajalihasta.

Toistomäärä 12–15.

4. Punnerrus kuminauhalla  

Aktivoi rintalihaksia ja ojentajia.

Toistomäärä 12–15.

5. Kyykky kuminauhalla

Aktivoi etureisiä ja pakaroita.

Toistomäärä 12–15.

6. Pystysoutu

Aktivoi olkapäitä ja hartioita.

Toistomäärä 15.

7. Sivukyykky

Aktivoi takareisiä ja pakaroita.

Toistomäärä 12–15.

8. Vatsarutistus

Aktivoi suoria vatsalihaksia.

Toistomäärä 15.

Videolla esiintyy personal trainer ja hyvinvointivalmentaja Tomi Soikkeli.Voit seurata häntä Instagramissa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat