Haluatko, että lapsesi menestyvät paremmin koulussa? Kyselytutkimus paljastaa yhden asian, josta saattaa olla apua

Miksi pojat eivät pärjää koulussa? 15:09
Pojat pärjäävät koulussa usein tyttöjä huonommin, mutta mistä se johtuu? Katso keskustelua aiheesta videolta.

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan lasten vieminen matkoille voi tehdä heistä menestyneempiä koulussa ja työelämässä, kertoo Travel + Leisure.

Yhdysvaltalaisen Student and Youth Travel Association -järjestön tekemän kyselytutkimuksen mukaan opettajat uskovat, että matkustelulla on "erittäin positiivinen vaikutus oppilaiden henkilökohtaiselle kehitykselle".

Kyselyyn osallistui yli 1 500 amerikkalaista opettajaa. Heistä reilu puolet (56 prosenttia) uskoo, että matkustelun positiivinen vaikutus voi ulottua oppilaan menestykseen opinnoissa ja uralla.

Matkoillaan lapset ovat päässeet tutustumaan uusiin ja erilaisiin kulttuureihin, joka on opettajien mukaan tehnyt heistä suvaitsevaisempia, kunnoittavampia ja kasvattanut halua oppia ja kokeilla uusia asioita.

Opettajien mukaan matkustelusta voi olla apua jo leikki-iässä. Matkustelevat lapset ovat heidän mukaansa todennäköisemmin itsenäisempiä, itsevarmempia, sopeutuvaisempia, ymmärtäväisempiä ja heillä on parempi itsetunto.

Matkustelun ei kuitenkaan tarvitse suuntautua vain kauas, vaan kotimaassakin matkailu voi tuoda lapselle positiivisia vaikutuksia, jos matkakohteissa on asiat hiukan eri tavalla kuin kotona.

Lue myös:

    Uusimmat