Ala-asteella järjestettiin tehtävä, jossa täytyi selvittää tontun murha – osa vanhemmista järkyttyi: "Lapseni oli aivan poissa tolaltaan"

Brittiläisellä ala-asteella järjestettiin oppilaille tehtävä, jossa tarkoituksena oli selvittää tonttumurha. Osa vanhemmista on järkyttynyt tehtävän luonteesta, rehtori ei pidä sitä ongelmallisena, kertoo paikallinen lehti Manchester Evening News.

Brittiläisen ala-asteen murhateemainen koulutehtävä on saanut osan vanhemmista raivoihinsa. Flowery Field Primary Schoolin 8- ja 9-vuotiaat oppilaat saivat nimittäin kirjoitustehtävän, jossa heidän täytyi selvittää murha koululla.

Sekä uhri että epäilty olivat joulutonttuja. Tullessaan koululle oppilaat löysivät rikospaikan, josta oli tarkoitus etsiä johtolankoja.

Luokkahuoneeseen oli muun muassa levitelty tekoverta.

Alla olevalla videolla keskustellaan poikien koulunkäynnistä. Miksi he eivät pärjää yhtä hyvin kuin tytöt? (Artikkeli jatkuu videon alla.)

15:09

Eräs tuntemattomana pysyttelevä äiti kertoo Manchester Evening Newsille, että hänen tyttärensä sai painajaisia koulutehtävän seurauksena. Hänen mukaan tytär ei ollut luokalla myöskään ainoa tehtävästä traumatisoitunut.

– Siellä oli poliisiteippiä, pöytä oli kaadettu, ja siellä oli verta leviteltynä yhdelle pöydistä. Ideana oli, että tontun oli murhannut toinen tonttu. Tyttäreni tuli kotiin ja hän oli aivan traumatisoitunut, äiti kertoo.

– Olen todella avoin lasteni kanssa ja ymmärrän, etten voi suojella heitä kaikelta. Mutta lapseni oli aivan poissa tolaltaan eilen illalla ja hänen täytyi nukkua sängyssäni.

Rehtori: Kaikki lapset olivat innoissaan

Alakoulu ei kuitenkaan ole nähnyt tehtävän ongelmallisuutta. Koulu on jakanut useita kuvia päivästä Twitteriin. Myös niissä näkyy tekoverta, rikospaikan teippiä ja poliisiraportteja, jotka on täytetty lasten käsialalla.

Yhteen kuvassa näkyvään raporttiin on kirjoitettu "vihaan joulua" ja piirretty pieni ase.

– Lapset olivat todella innoissaan, ja he todella eläytyivät siihen. Kaikista 90 oppilaasta, jotka olivat mukana, kukaan ei osoittanut mitään muuta kuin täyttä sitoutumista, Flowery Field Primary Schoolin rehtori Ian Fell kertoo.

– Olen ollut opettajana 30 vuotta ja tämä on minun arvioni mukaan sovelias, mielenkiintoinen ja innostava asia, jonka kahdeksan- ja yhdeksänvuotiaat ovat tehneet.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Rehtorin mukaan oli hienoa nähdä, miten myös erilaisista vaikeuksista koulussa kärisivät oppilaat olivat hienosti tehtävässä mukana.

Myös Twitterissä koulun jakamiin kuviin harjoituksesta on lähinnä kommentoitu kannustavasti ja positiivisesti.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hyvin tehty... tämä on tosiasia elämässä! Synnyt, elät, maksat veroja ja kuolet! Kaikki meistä eivät kovin miellyttävissä olosuhteissa. Ja vanhemmille, jotka eivät tukeneet tätä... kovettakaa itsenne, eräs kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja