"Halpismallin" tilausmäärät yllättivät Tesla-fanaatikotkin

Teslan Model 3:a oli ennakkotilattu lauantaihin mennessä 276 000 kappaletta.

Teslan pääjohtaja Elon Musk twiittasi lauantaina tuoreimman tiedon Teslan Model 3 -mallin myyntiluvuista: 276 000 autoa.

Huffington Post -lehden haastattelemat Tesla-ihmiset olivat huuli pyöreänä komeista ennakkovarausluvuista.

– Neljäsosamiljoonan auton myyminen oli kaikille yllätys. Piilossa ollut kysyntä yllätti eniten. Tiesin, että kysyntää on, mutta en tiennyt sitä olevan tässä mittakaavassa, sijoitusyhtiö DBL Partnersin Nancy Pfund kertoi Huffington Postille.

Pfund sijoitti Teslaan jo kymmenen vuotta sitten, kun yhtiöllä oli valikoimassaan Roadster-malli ja koko sähköautoilun tulevaisuus näytti täysin erilaiselta kuin vuonna 2016.

Huffington Postin haastattelemat talousjulkaisu Bloombergin asiantuntijat uskovat Teslan vaikuttavan koko autoteollisuuteen.

– Sitä ei voi kieltää, etteikö vaikutusta tulisi olemaan – Tesla ei ole ohimenevä ilmiö, Colin McKerracher Bloombergilta arvioi.

Hän uskoo, että perinteisten automerkkien on pakko vastata Teslan menestyksekkääseen sähköautomallistoon.

Bloombergilla uskotaan myös Teslan markkinointiosaamiseen.

– Jos rakennat tykin tuotteen, ihmiset ostavat sitä kyllä. Mutta ihmisten täytyy silti olla tietoisia tuotteesta. Esimerkiksi Nissan Leafin ja Chevrolet Voltin kohdalla markkinointi oli ala-arvoista, Salid Morsy analysoi.

Ja Huffington Post alleviivaa, että Elon Musk jos kuka, osaa luoda tuotteidensa ympärille markkinointihypen.

Tesla Model 3:n varaaminen ei ole sitova, eli tilaaja saa rahansa takaisin päättäessään jättää varauksensa käyttämättä. Varausjonoon päästäkseen on halukkaiden täytynyt antaa Teslalle tuhannen dollarin tai euron ennakkomaksu.

Model 3 maksaa Yhdysvaltain markkinoilla alkaen 35 000 dollaria, eli noin 30 000 euroa.

---

Tesla aloitti Model 3 -julkaisun mystisellä videolla

Uutuus-Teslan mystinen julkistusvideo 0:51

Lue myös:

    Uusimmat