"Halloween-hullun" Marian, 22, kodin valtasi kauhutunnelma hyvissä ajoin – uskaltaisitko nukkua tässä talossa?

1:25

Todellisen halloween-fanin tunnistaa siitä, että koti on koristeltu kauhuteemaan jo hyvissä ajoin ennen juhlapäivää.

Halloween-faniksi tunnustautuva Maria Nieminen, 22, aloitti valmistautumisen lokakuun lopulla koittavaan juhlaan syyskuun viimeisenä päivänä. Valmistautuminen tarkoittaa kodin koristelemista kauhutunnelmaan, ja varsin pelottavan ilmapiirin Maria onkin onnistunut jo luomaan.

– Viimeistään lokakuun ensimmäisen viikon lopussa pyrin olemaan valmis, hän kertoo.

Maria valmistaa koristeita itse ja tuunaa myös edellisvuosilta jääneitä koriste-esineitä uuteen uskoon. Jonkin verran hän ostaa vielä lisää halloween-aiheisia esineitä niin kirpputoreilta kuin kaupoista.

– Tänä vuonna uusiin koristeisiin on mennyt noin 40 euroa, kun vuosi vuodelta kauppojenkin valikoimat tuntuvat kasvavan.

Halloween osuu sopivasti syntymäpäivän kohdille

Maria on ollut innostunut halloweenista jo varhaisista teinivuosista lähtien, mutta vasta aikuisiällä into pääsi valloilleen.

– Ensimmäiset halloween-teemasynttärit taisin pitää joskus 18-vuotiaana, tänä vuonna 23 vuotta täyttävä Maria kertoo.

Syntymäpäivä osuu sopivasti juuri lokakuun loppuun.

Kauhuteemaisten koristelujen lisäksi Marian halloween-perinteisiin kuuluvat kauhuelokuvien klassikot, kuten Perjantai 13., sekä lähiseudun mielenkiintoiset tapahtumat. Tänä vuonna Raision kauppakeskus Mylly pitää halloween-leffaillan, jonne Maria aikoo suunnata.

– Ja tietysti pukeudun itsekin johonkin pukuun, vaikka olisin vain kotona.

"Yksinkertaisesti vain rakastan halloweenia"

Maria kertoo innostuksensa takana olevan simppeli syy.

– Yksinkertaisesti vain rakastan halloweenia. Sisustukseni on muutenkin tumman puhuvaa ympäri vuoden, joten tutut välillä naureskelevat, että eihän sitä edes erota, koska on halloween, kun aina on yhtä paljon pääkalloja hyllyllä.

Maria itse tosin näkee sisustuksessa vissin eron: vain halloweenin aikaan kodin valtaavat esimerkiksi hämähäkkien verkot sekä kurpitsat.

Lemmikit saavat osansa juhlahumusta

Marian halloween-innostuksesta pääsevät nauttimaan myös naisen lemmikit – kuten kolme lemmikkigerbiiliä, joiden terraarion Maria on koristellut. Gerbiilit itse eivät tunne olevan erityisen kiinnostuneita teematerraariosta.

– Eivät ne reagoi siihen oikeastaan mitenkään, tuskin ovat edes huomanneet eroa. Koristeiden laittovaiheessa kävivät vaan katsomassa, että olenko tulossa antamaan heille ruokaa, mutta kun ruokatarjoilu ei ollutkaan kyseessä, palasi kolmikko takaisin omiin touhuihinsa.

Gerbiilien sijaan Marian kissa ja kanit ovat innostuneet halloween-koristeluista.

– Kissani tykkää kissojen tapaan tassullaan lätkiä pikku pääkalloja ja muuta pikkutavaraa pöydältä alas, jos mahdollisuus tulee.

– Ja jos kanini saavat käsiinsä jotain koristeita, mitä vähänkin pystyy pureskelemaan, niin kyllä niitä heti maistetaan.

Maria kertookin, että muutamasta vanhemmasta styroksista valmistetussa kurpitsassa on hampaan jälkiä merkkinä kanien kiinnostuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja