Hallituslähteet MTV Uutisille: Hallituksessa väännetään, sulkeutuvatko kaljahanat keskiyöllä vai tuntia aiemmin

10:30
Vieraana perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru

Koronatartuntojen lisääntymisen takia hallitus esittää ravintoloiden aukioloaikojen tiukentamista. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoi tästä MTV:n Uutisextrassa. 

MTV Uutisten tietojen mukaan hallituksessa väännetään tästä parhaillaan. Hallituksessa puidaan, pitääkö ravintoloiden sulkea ovensa asiakkailta kello 1 ja anniskelu lopettaa puoliltaöin vai jo aikaisemmin.

Tiukempaa linjaa ajavat haluavat sulkea ravintolat jo puoliltaöin ja lopettaa anniskelun yhdeltätoista. Eri alueiden koronatilanne vaikuttaisi myös aukioloihin. Tiukemmat rajoitukset voisivat olla voimassa alueilla, missä on enemmän tartuntoja.  

Hallituslähteiden mukaan poliitikot vääntävät myös asiakaspaikkojen vähentämisestä. MTV Uutisten tietojen mukaan keskusta ei halua vähentää asiakaspaikkojen määrää, kun taas sosiaali- ja terveysministeriö olisi valmis jopa puolittamaan ne.

Keskustassa ollaan valmiita neuvottelemaan aukioloajoista, kunhan asiakaspaikkojen määrää ei vähennetä.

– Puolenyön jälkeen ihmisten varovaisuus unohtuu ja kuulokin huononee, toteaa erään hallituspuolueen edustaja.

Hallituksen sote-ministerit pohtivat ravintoloiden aukioloaikoja jo viime viikolla. Selvää on, että huomattava määrä tämän hetken tartunnoista on tapahtunut baareissa ja opiskelijajuhlissa.

Hallituksen on tarkoitus päättää aukioloajoista tiistaina neuvotteluissaan.

Keskiviikkona on hallituksen ylimääräinen istunto, jossa hyväksytään mahdolliset tiistaina päätetyt asiat. Uudet rajoitukset eivät kuitenkaan astuisi voimaan saman tien, vaan vasta seuraavalla viikolla.  

Hallituksen keväällä antama asetus ravintoloiden aukioloajoista umpeutuu syyskuun lopussa ja myös tämän vuoksi hallitus antaa uuden asetuksen keskiviikon ylimääräisessä istunnossa.

Myös uutta tukipakettia pohditaan niille ravintoloille, joiden liiketoiminta häiriintyy aukioloaikojen rajoittamisesta. 

Ensimmäisenä asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja