Oikeusministeri Henriksson: Ravintoloiden aukioloaikojen uutta rajoittamista täytyy tarkastella perustuslain näkökulmasta

2:21
Seitsemän uutiset jututti RKP:n puheenjohtajana jatkavaa Henrikssonia ravintoloiden aukiolaikojen rajoittamisesta.

Hallituksen täytyy tarkastella ravintoloiden aukioloaikojen tiukentamista perustuslain näkökulmasta.

Näin totesi RKP:n puoluekokouksessa uudelleenvalittu puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi eilen MTV:n Uutisextrassa, että hallitus aikoo rajoittaa ravintoloiden aukioloaikoja uudelleen. Sosiaali- ja terveysministeriö tuo esityksen hallituksen neuvotteluihin tiistaina.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson muistutti tänään RKP:n puoluekokouksessa, että hallituksen täytyy ensin ottaa huomioon perustuslakivaliokunnan aikaisemmat lausunnot vastaavanlaisista rajoituksista.

– On muistettava se, että edelleen välttämättömyyskriteeri on sellainen, mikä pitää muistaa ja pitää mielessä. Kun on kyse elinkeinotoiminnasta, se on tarkasti mietittävä, että mikä menee perustuslain mukaisesti, sanoi Henriksson MTV Uutisille.

Henrikssonin mukaan tasapainottelu terveyden ja talouden välillä on erittäin hankalaa.

– Hallituksen on pohdittava kokonaiskuvaa. Tautitilanne on yksi asia ja se on äärimmäisen tärkeä asia, mutta on myös huomioitava taloudelliset seikat. Kokonaisharkintaa tarvitaan ja vaikutusten arviointia.

Kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo peräänkuulutti yritysten toimintaa helpottavia päätöksiä hallitukselta. 

– Jos korona on seurassamme vielä vaikka vuoden tai pidempään, se johtaa täydelliseen katastrofiin talouden ja työpaikkojen eli ihmisten toimeentulon näkökulmasta. Siksi hallituksen pitää oikeasti miettiä enemmän käytännön malleja, joilla matkustamista voidaan sallia, sanoi Orpo.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) totesi tänään puoluevaltuuskunnan kokouksessa, ettei pidä tarpeellisena matkustusrajoitusten höllentämistä. 

Tällä hetkellä Suomeen saa matkustaa vapaasti maista, joissa on enintään 25 koronavirustapausta sataatuhatta asukasta kohti kahden edellisen viikon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja