Mainos

Häiritseekö Snapchatin karttatoiminto? Näin piilotat sijaintisi Snap Mapista

Snapchat on aiemmin käyttänyt paikannustietoja vain sisällön suosittelemista ja markkinointitietoja varten. Uusi Snap Map -toiminto jakaa kuitenkin käyttäjien sijaintitietoja kadun tarkkuudella.

Snapchatin uusi paikannusominaisuus on saanut monet käyttäjät varuilleen tietoturvan heikentymisen vuoksi. Snap Map jäljittää käyttäjien nykyisen sijainnin ja merkitsee heidän Bitmojinsa maailmankartalle. Toiset käyttäjät voivat zoomata karttaa ja katsoa sijainnin kadunnimen tarkkuudella.

Snapchat kenties itse kokee ominaisuuden käyttäjille hauskaksi ja käteväksi keinoksi pitää yhteyttä. Monille ominaisuus on kuitenkin tunkeileva ja yksityisyyttä rikkova. Varsinkin nuoremmat käyttäjät eivät välttämättä ymmärrä seurauksia siitä, mitä oman sijaintinsa jatkuvasta jakamisesta voi seurata.

Ominaisuus menee itsestään päälle Snapchatin viimeisimpään ohjelmistoversioon päivittäessä ja sovellus opastaa käyttäjää vaiheittain sen toiminnoista. Pian sovellus kysyy, että ketkä saavat nähdä käyttäjän sijainnin. Vaihtoehtoja on kolme: kaikki ystävät, valitut ystävät ja vain minä. Sijaintisi katoaa muiden Snap Map -näkymästä, kun valitset “vain minä”.

Snapchat-sovellus itsessään näkee edelleen sijaintisi, mutta sen voi laittaa pois päältä älypuhelimen asetuksista, jossa määritellään mitkä sovellukset saavat puhelimelta sijaintitiedot.

Lähde: Wired


---

8:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.