Häirikkö tunkeutui koulun alueelle, myös oppilasta pahoinpidelty Porvoossa – rehtori kuvailee MTV Uutisille tapahtumia: "Hän tuli sitten lähelle ja löi kasvoihin"

4:08

Porvoolaisessa Pääskytien yläkoulussa tapahtui tänään välikohtaus, jossa koulun ulkopuolinen henkilö aiheutti häiriötilanteen ja pahoinpiteli ainakin yhtä henkilö koulun alueella.

Rehtori Kimmo Sirénin mukaan koulun oppilaat tulivat hieman ennen aamuyhdeksää kertomaan, että koulun pihalla on häiritsevästi käyttäytyvä mies.

Rehtori meni pyytämään miestä poistumaan, jolloin hän oli kiivastunut.

– Hän tuli sitten minua lähelle ja löi kasvoihin, Sirén kertoo. 

Paikalle tuli muita aikuisia, ja sanaharkan päätteeksi mies poistui pihalta. 

Sirénin mukaan ei ollut kuitenkaan täyttä varmuutta, että mies on todella poistunut alueelta eikä aio tulla takaisin, joten hän käski oppilaiden varmuuden vuoksi piiloutua sisätiloihin. Oppilaat odottivat lukituissa tiloissa puolisen tuntia, kunnes poliisit olivat varmistaneet, ettei häirikkö ole koulun tiloissa.

Sirén kertoo, ettei loukkaantunut tilanteessa. Rehtorin tietojen mukaan myös erään koulun oppilaan koulumatkalla on tapahtunut pahoinpitely, mutta rehtorilla ei ole lisää tietoa asiasta tässä vaiheessa.

Myös Porvoon kaupunki kertoo tiedotteessaan, että häirikkö pahoinpiteli myös yhtä koulun oppilasta koulumatkalla koulun ulkopuolella.

Oppilaat saavat keskusteluapua

Mies oli koulun henkilökunnalle entuudestaan tuntematon. Sirén sanoo, että häirikkö käyttäytyi sekavasti tilanteessa. Henkilön päihtymistilaa on vaikea arvioida, mutta hänen saamansa vaikutelman perusteella hän arvelee päihteillä olevan osuutta asiaan. 

Koululla turvatoimenpiteet sujuivat rauhallisesti, ja oppilaille pidettiin infotilaisuus tapahtuneesta tilanteen jälkeen. Rehtorin mukaan vanhemmille myöskin lähetetään tietoa tilanteesta, ja oppilaille järjestetään keskusteluapua.

– Osa oppilaista tietenkin miettii tapausta ja luulen, että muutamat oppilaat käyvät koulukuraattorin puheilla, Sirén arvioi.

Tilanne koululla on ohi ja oppitunnit jatkuvat normaalisti. Poliisi tiedotti myöhemmin iltapäivällä ottaneensa yhden miehen kiinni epäiltynä pahoinpitelystä koulun alueella. Toisen pahoinpitelyn tutkinta jatkuu.

Päivitetty klo 13:35: Lisätty tieto epäillyn kiinniotosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja