Häikäisevä Mikko Lehtonen! Jokerit-puolustaja kurittaa vastustajaa kovalla kädellä kotiavauksessa

Jokerit ryöpyttää voimalla Neftehimik Nizhnekamskia KHL:n kotiavauksessaan Hartwall Areenassa. Jokerit johtaa ottelua kahden erän jälkeen 5–0. Ottelun suurimpana tähtenä tuikkii puolustaja Mikko Lehtonen.

Jokerit johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen Mikko Lehtosen ja Jordan Schroederin maaleilla 2–0. Toisessa erässä joukkue latoi kolme osumaa lisää.

Ensin Niklas Jensen siirsi ylivoimalla helsinkiläiset 3–0-johtoon. Tanskalaisen rannelaukaus painui siniviivalta verkkoon. Syöttöpisteet merkittiin Lehtoselle ja Eeli Tolvaselle.

Toisen osuman sivalsi suoraan Brian O'Neilin syötöstä Schroeder, jonka kuti painui yläkulmaan. Toinen syöttöpiste merkittiin Niklas Frimanille.

Taukolukemat 5–0 viimeisteli Lehtonen komean soolon päätteeksi. Puolustaja näytti luistelu- ja kiekonsuojaustaitojaan, nousi siniviivalta maalille ja tuikkasi rystyltä yläkulmaan. Syöttöpisteitäkin merkattiin, Iiro Pakariselle ja Veli-Matti Savinaiselle.

Maali oli viime kaudella KHL:n parhaaksi puolustajaksi valitulle Lehtoselle illan toinen ja kauden kolmas ja miehen ottelun pistemäärä kirjataan nyt lukemin 2+1. Lehtonen palasi Toronto Maple Leafsin organisaatiosta Jokereihin lainasopimuksella, joka jatkuu siihen saakka, kun NHL:n harjoitusleirit alkavat.

Illan toinen onnistuja on ollut ensimmäistä kauttaan Jokereissa pelaava Schroeder, joka on laukonut kaksi osumaa.