Häikäilemätön huijaus: Pormestariehdokas esiintyi valokuvaajana ja yritti kaapata vastasyntyneen vauvan äidiltään Yhdysvalloissa – houkutteli uhreja ilmaisilla valokuvauksilla

1:38
Video: Valokuvaajana esiintynyt nainen ja yritti kaapata vastasyntyneen vauvan äidiltään – houkutteli uhreja ilmaisilla valokuvauksilla sosiaalisessa mediassa

Viranomaisten mukaan pormestariehdokkaanakin tunnettu nainen esiintyi vauvakuvauksiin erikoistuneena valokuvaajana. Poliisi epäilee hänen huumanneen asiakkaansa, jotta voisi kaapata vastasyntyneen vauvan itselleen Colorado Springsin kaupungissa, Yhdysvalloissa. 

Rikostutkijoiden mukaan 38-vuotias Juliette Parker käytti useita henkilöllisyyksiä ja sosiaalista mediaa saadakseen yhteyden vastasyntyneiden vanhempiin. Nainen oli väittänyt kasaavansa portfoliotaan, minkä vuoksi hän tarjosi vastasyntyneiden vauvojen valokuvauksia ilmaiseksi.

Eräs yksinhuoltajaäiti oli kutsunut valokuvaajana esiintyneen Parkerin luokseen ottamaan kuvia vastasyntyneestä tytöstään. Parker otti 16-vuotiaan tyttärensä mukaan kuvauksiin, jotka olivat äidin kodissa.

– Hänet [äiti] huumattiin. He laittoivat huumetta kuppikakkuun, hän söi sen ja he yrittivät viedä hänen lapsensa, rikostutkija Ed Troyer kertoo.

Äiti oli kuitenkin tajunnut tilanteen ja käskenyt Parkeria ja teiniä poistumaan talosta. Sen jälkeen hän meni sairaalaan ja poliisi kävi tarkastamassa, että hänen asuntonsa lukot vaihdettiin.

Poliisi on pidättänyt naisen lapsikaappauksen yrityksestä ja pahoinpitelystä. Lisäksi muunlaisia syytteitä saatetaan vielä nostaa myöhemmin.

"Hän kertoi, ettei etsi poikia"

CNN:n tavoittama Amanda Appling kertoo vastanneensa Parkerin Facebook-ilmoitukseen, jossa hän tarjoutui kuvaamaan vastasyntyneitä ilmaiseksi. Appling otti häneen yhteyttä ja kertoi haluavansa kuvia poikavauvastaan.

– Hän kertoi minulle, ettei etsi tällä hetkellä poikia, mutta tallentaa hänen kuvansa.

Nainen lupasi palata asiaan, jos myöhemmin etsisi poikia kuvauksiin. Appling ei kuullut hänestä enää ja jätti asian sikseen.

Poliisin tutkinnassa on ilmennyt, että epäillyn huijarin juonena oli houkutella nimenomaan vastasyntyneiden tyttöjen äitejä asiakkaikseen.

– Hän halusi tytön, joka on viisiviikkoinen tai nuorempi, jotta voisi kasvattaa hänet omanaan toisessa osavaltiossa, kuin olisi itse synnyttänyt hänet, rikostutkija Troyer kertoo.

Pyrki kaupungin pormestariksi

Poliisilla on myös paljon muuta selvitettävää, sillä huijauksesta syytetty Parker oli pyrkinyt Colorado Springsin kaupungin pormestariksi vajaa vuosi sitten maaliskuussa. Tutkijoita kiinnostaa nyt hänen taustansa, ja onko hän ehtinyt olla muihin äiteihin yhteydessä.

Appling kertoo olevansa onnekas, että hänellä sattui olemaan poikalapsi.

– Hieman erilainen tilanne, ja se olisin voinut olla minä, Appling sanoo.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.