Gynekologi olikin potilaansa biologinen isä – totuus paljastui naiselle yhdeksän vuoden hoitosuhteen jälkeen

DNA-testi paljasti 35-vuotiaalle naiselle, että hän olikin oman gynekologinsa lapsi.

35-vuotias amerikkalaisnainen haastoi gynekologinsa oikeuteen saatuaan tietää tästä häiritsevän tosiseikan. New Yorkissa harjoittava, myös hedelmällisyyshoitoja tarjoava lääkäri Morris Wortman olikin potilaansa isä, kertoo Insider.

Yhdeksän vuoden ajan Wortmanin pakeilla käynyt nainen syyttää lääkäriä muun muassa pahoinpitelystä, hoitovirheestä ja huolimattomasta menettelystä.

Nainen ei halunnut kertoa nimeään julkisuuteen. Hän ei myöskään halunnut kommentoida asiaa haastattelussa.

Väitti opiskelijan luovuttaneen siemennestettä

Syytteen mukaan Wortman käytti omaa spermaansa hedelmöityshoidoissa. Hän oli hoitanut syytteen nostaneen naisen äitiä 1980-luvulla.

Wortman oli kertonut perheelle, että luovuttaja on paikallinen lääketieteen opiskelija. Wortman piti syytteen mukaan toimintansa salassa myös silloin, kun hänen biologisesta tyttärestään tuli hänen gynekologiklinikkansa asiakas.

Sukututkimussivusto paljasti tapahtumat

Uutistoimisto AP:n mukaan 35-vuotias nainen alkoi epäillä jonkin olevan vialla jo vuonna 2016 tehtyään DNA-testin. Kyseiset testit ovat yleistyneet sukututkimussivustojen, kuten Ancestry.comin, suosion myötä.

Testin tehtyään nainen havaitsi, että hänellä on ainakin yhdeksän sisaruspuolta. Sukusivustot tarjoavat tulosten perusteella tietoja mahdollisista sukulaisista.

Kävi ilmi, että ehdotetut sisarukset olivat hekin syntyneet luovutetun siemennesteen avulla.

"Syntynyt sellaisen tapahtuman ansiosta, jota ei olisi koskaan pitänyt tapahtua"

Aluksi uudet sisarussuhteet olivat iloinen yllätys. Yksi sisaruksista, Dave Berry, kuvailee nyttemmin tunteitaan "monimutkaisemmiksi".

– On kiinnostava ristiriita, kun tuntee kiitollisuutta olemassaolostaan ja samalla tietää, että on syntynyt sellaisen tapahtuman ansiosta, jota ei olisi koskaan pitänyt tapahtua, Floridassa asuva Berry kuvailee.

Berryn ja Wortmanin tyttären tekemä DNA-testi vahvisti sukulaisuuden.

Perhe oli ihaillut "apua antanutta" Wortmania

Syytteen mukaan Wortman oli kysellyt asiakkaaksi tulleelta 35-vuotiaalta naiselta myös henkilökohtaisia kysymyksiä ja kehunut, miten "hyvä lapsi" tämä on. Hän oli myös esitellyt tämän vaimolleen.

Syytteen mukaan vuonna 1985 syntyneen naisen perhe oli jopa ihaillut Wortmania, koska tämä auttoi perhettä hedelmöityshoidoilla saamaan toivotun lapsen. Perhe oletti siemennesteen olleen anonyymin yliopisto-opiskelijan luovuttamaan.

AP ei tavoittanut Wortmania kommentoimaan asiaa.

Syyteoikeus mahdollisesti vanhentunut

On mahdollista, ettei rikossyytteitä tulla nostamaan, koska tapauksesta on kulunut niin paljon aikaa ja syyteoikeus on vanhentunut.

Katso myös: Vanhemmat menivät oikeuteen, jotta saisivat 30-vuotiaan poikansa muuttamaan pois kotoa!

Vanhemmat menivät oikeuteen, jotta saisivat 30-vuotiaan poikansa muuttamaan pois kotoa 1:12

Lue myös:

    Uusimmat