Gynekologi arvosteli seksielämääni: Lue kauhutarinat vastaanotolta

Gynekologilla käyminen voi olla nuorella tytölle jännittävä kokemus. Joskus vastaanottokäyntiin liittyy ylimääräistä dramatiikkaa. Helmi paljastaa, mitä kaikkea vastaanotolla voi tapahtua.

Gynekologilla käyminen jännittää nuoria naisia lähes aina. Toisinaan vastaanottokäynti on tavallista ikävämpi. Helmi paljastaa gynekologikäynnit, joita naiset eivät muistele hyvällä.

Ikäero oli gynekologille liikaa

"Nuorena tyttönä menin gynekologille hakemaan e-pillereitä. Kerroin ikäni ja poikaystäväni iän. Meillä oli ikäeroa kymmenen vuotta, mutta kummatkin meistä olivat täysi-ikäisiä. Kun lääkäri kuuli tämän, hän tuhahti paheksuvasti. Äänensävystä ei jäänyt epäselväksi, että gynelologi ei ikäeroamme hyväksynyt. Lähdin nöyryytettynä paikalta. Minusta tuntui, että olen vähintäänkin huono nainen." Niina

Gynekologi moraalinvartijana

"Ryhdyin seurustelemaan ensimmäisen poikaystäväni kanssa 17-vuotiaana. Kun olin täyttänyt 18 vuotta, muutimme yhteen. Olin kokeillut jo useita pillerimerkkejä, ja kaikki niistä olivat osoittautuneet minulle jollain tavoin epäsopiviksi, joten menin gynekologille tarkastukseen ja vaihtamaan pillerimerkkiä.

Gynekologi oli vanhahko naishenkilö, ja kävi ilmi, että hänellä oli paljonkin näkemyksiä elämästäni. Haarojen levittäminen lääkärissä ei ole koskaan ollut erityisen miellyttävää, mutta en ole koskaan varsinaisesti pelännyt gynekologilla käyntiä. Tämäpä työnsi käden tomerasti sisälleni ja tiedusteli samalla siviilisäätyäni ja seurustelutilannettani. Kun kerroin arasti, että jo pari vuotta on vierähtänyt saman poikaystävän kanssa ja yhteenkin on muutettu, hän henkäisi kauhistuneena: "Herranjumala, johan sitä on ehditty vehtaamaan!"

Hän täsmensi huomautustaan kertomalla, että hänellä on samanikäinen tytär kuin minä ja että tytär ei takuulla ole ehtinyt seksipuuhiin vielä. Käytännössä tunsin itseni lutkaksi - olin 18-vuotias ja harrastanut seksiä kaiken kaikkiaan yhden miehen kanssa.

Luulin, että gynekologikäynnin hämmentävin osio oli jo ohi, kun tarkastuksen lopuksi hän halusi mitata painoni. Nousin vaa'alle teini-ikäisen tytön kauhua tuntien, ja kun lukema täsmentyi, lääkäri henkäisi jälleen kauhistuneena: "Herranjumala, sähän olet kohta satakiloinen!"

Jälkimmäisestä kommentista loukkaannuin kovasti, vaikka se jälkikäteen tuntuu merkilliseltä, sillä painoin tuolloin noin 60 kiloa. Varsinaisia traumoja ei jäänyt, sen sijaan kaksi aika hauskaa tarinaa kerrottavaksi. Painokommentti kylläkin järkytti teini-ikäistä, mutta huvitti sekin myöhemmin.

Gynekologin kannattaa jättää moraaliset arviot asiakkaastaan lausumatta. En palannut samalle gynekologille enää." Ei satakiloinen vieläkään

Untuvikot yllättivät

"Olin ensimmäistä kertaa gynekologilla. Heti ensimmäisenä minulta kysyttiin, saako huoneeseen tulla myös opiskelijoita toimenpidettä seuraamaan. En osannut kieltäytyäkään, joten ennen kuin ehdin epäröidä, huoneeseen oli astunut joukko alan untuvikkoja. Tilanne oli todella vaivaannuttava, sillä kyseessä oli ensimmäinen gynekologikäyntini." Heidi

Komea avustaja häkelsi

"Menin tutun gynekologin vastaanotolle. Hän oli erittäin miellyttävä, kokenut naislääkäri. Menin huoneeseen ja alkukeskustelun jälkeen hän sanoi tekevänsä sisätutkimuksen, kuten aina ennenkin. Kuitenkin siinä kohtaan hän kuin ohimennen kysäisi, voisiko tutkimukseen tulla mukaan alan opiskelija. Vastasin myöntävästi sen enempää ajattelematta asiaa. Lääkäri sanoi hakevansa opiskelijan paikalle sillä aikaa, kun riisuisin alaosan paljaaksi ja kiipeäisin tutkintapöydälle.

Olin juuri kiipeämässä pöydälle, kun he palasivat takaisin huoneeseen. Eteeni harppoi nuori, aivan jumalattoman komea, kuin nuoren Elviksen näköinen mies, joka ojensi minulle kätensä ja esitteli itsensä! Siinä minä sitten seisoin liian lyhyessä paidassa, joka ei todellakaan peittänyt mitään, kättelemässä tuota kreikkalaisen jumalan ruumiillistumaa. Ja häpesin! Nöyryytys jatkui, kun lääkärini opasti oppilasta hitaasti, mutta varmasti sisuksissani, selvittäen jokaisen nypyn ja poimun. Katselin lamppuja ylläni ja vannoin, etten ikinä anna yhdenkään opiskelijan tulla paikalle vaikka vain sormea tikattaisiin, (no, se päätös ei ole pitänyt) enkä ikinä mene gynekologin vastaanotolle muuta kuin pyllyn peittävässä paidassa (se on pitänyt).

Lopuksi oppilas kiitti minua asiallisesti siitä, että sai olla mukana, ja poistui. Nousin pöydältä, pukeuduin ja jatkoin oman lääkärini kanssa loppukeskustelut. Häpeästä en maininnut sanaakaan. Jälkeenpäin olen tarinalla naurattanut kyllä monia. Enää tuollainen ei hetkauttaisi mitenkään, mutta sitä on nuorena niin arka ja epävarma omasta vartalostaan." Taina

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock/Gergely Zsolnai

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja