Grillien TOP 10: Katso suomalaisten suosikit ja parvekegrillaajan valinnat

Grillauskausi on kesälomien myötä vilkkaimmillaan, joten oli aika laittaa suomalaisten suosituimmat grillit järjestykseen. Hintavertailupalvelu hintaopas.fi:n data osoittaa, että hiili on väistynyt suosituimpana grillin sytykkeenä ja muun muassa hampurilaisgrillit ja erityyppiset kesäkeittiöratkaisut ovat kovassa suosiossa.

Vielä viime kesänä hiiligrilli oli ruoanlaittajan yleisin valinta, mutta nyt Hintaopas.fi:n haetuimpien grillien kärjessä ovat kaasu- tai sähkökäyttöiset mallit. Amerikkalainen Weber ja saksalainen Landmann ovat vertailusivuston suurimpia grillimerkkejä: viisi kymmenestä haetuimmasta grillistä on näiden merkkien perinteisiä malleja.

– Kuluttajat hakevat nyt eniten suurehkoja kaasugrillejä ja pieniä pöytägrillejä, jotka on kätevä ottaa mukaan myös mökille tai käyttää sadesäällä parvekegrillauksessa, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Grillisuosikkien listan yläpäähän on noussut myös erikoisempia valintoja, kuten Ariete Hamburger Maker Party Time -hampurilaisgrilli ja OBH Nordican OptiGrill GO702D -pöytägrilli sekä letunpaistoon sopiva Muurikka-pannu.

– Hampurilaisbuumi iskee selvästi myös grilleihin, ja letut ovat tunnetusti kesäherkkujen hitti. Lisäksi grillivertailijoita kiinnostavat erilaiset kesäkeittiöratkaisut ja munanmuotoiset, savustukseen sopivat mallit. Parvekegrillaukseen tai mukaan kesäretkelle sopii esimerkiksi kätevä, savuttamaton Lotus-hiiligrillin pöytämalli, Matinvesi-Bassett opastaa.

Hintaoppaan vertailu osoittaa, että grillien hintoja kannattaa vertailla, sillä hintahaarukka eri kauppojen välillä saattaa olla merkittävä.

– Esimerkiksi suosituimman Landmann Triton PTS 3.0 -mallin saa suomalaisista verkkokaupoista halvimmillaan 298,90 euron hintaan ja kalleimmillaan 499 euron hintaan. Myös kolmanneksi suosituimman Weber Genesis II E-310 GBS -mallin kohdalla voi vertailemalla säästää noin 150 euroa, Matinvesi-Bassett listaa.

Hintaoppaan haetuimmat grillit top 10 ja Hintaoppaan halvin hinta 26.6.2018

Kuvat: Mikko Autio

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja