Grilli kaipaa huoltamista – näin takaat maistuvan lopputuloksen

Puhtaassa ja hyvin huolletussa grillissä valmistuu maukkaimmat ateriat. Ota vinkeistä vaari etenkin, jos grillailu on kesälomasi olennainen osa.

Aloita huolto-operaatio kunnon puhdistuksella.

Pese ja kuuraa

Jos grilliin on jäänyt vanhoja hiiliä pyörimään, poista ne. Pese tulisija ja kansi astianpesuaineella ja vedellä. Ota teräsvilla avuksesi sinnikkäiden rasvatahrojen pesua varten. Huuhtele ja kuivaa.

Ennen kuin ryhdyt grillaamaan, kuumenna ritilää avotulella puolisen tuntia. Harjaa sitten teräsharjalla. Käytä harjaa jatkossa aina ennen ja jälkeen kokkauksen. Kokkausrasva voitelee ritilää.

Kauden lopuksi poista hiilet ja laita grillin kansi kiinni. Niille sijoilleen jäävä rasva suojelee grilliä ruostumiselta.

Puhdista ja öljyä ritilä

Puhdas ja öljytty ritilä estää ruokaa palamasta kiinni. Lisäksi se tekee kokkaamisesta hygieenisempää, helpottaa ruoan kääntelyä ja jättää ruokaan kauniit grillausjäljet. Ritilä kannattaa puhdistaa ja öljytä aina kokkaamisen jälkeen, sillä se on helpompaa ritilän ollessa vielä kuuma. Öljy ehkäisee ruostumia.

Aloita ritilän puhdistus kuumentamalla grilli ja harjaa sitten teräsharjalla. Jos sinulla ei ole sopivaa harjaa, myös rutattu folio sopii tarkoitukseen.

Öljyä ritilä kasviöljyllä. Tarvitset paperitollon, jota kastat öljyyn sekä pihdit, joilla poimit paperin ja sivelet ritilää. Älä kastele paperia liian märäksi, ettei öljyä pääsisi valumaan hiilille. Voit myös öljytä ritilän pekoni- tai pihvirasvalla.

Lisää elinikää

Jos ritilä on nähnyt parhaat päivänsä, eikä puhdistusoperaatio enää palauta sitä entiseen loistoonsa, on aika vaihtaa se uuteen.

Jos haluat grilliherkkuihisi ammattimaiset polttojäljet, hanki valurautainen ritilä. Se kuumenee paljon korkeampaan lämpötilaan kuin yleisempi alumiiniritilä.

Nosta ruoka lastalla, kun olet grillannut sitä pari–kolme minuuttia, käännä 45 astetta ja laske takaisin ritilälle. Älä kääntele ruokaa mielivaltaisesti: yksi kerta riittää.

Lähde: RealSimple

Lue myös:

    Uusimmat