Mainos

Greyn anatomia -tähti menestyy myös kilparadoilla

Yhdysvaltalaisnäyttelijällä on lähes kymmenen vuoden kokemus eri kilpa-autoilusarjoista.

Näyttelijä Patrick Dempsey tunnetaan parhaiten Greyn anatomia -televisiosarjan aivokirurgi Derek Shepherdinä. Harva kuitenkaan tietää, että mies on ansioitunut myös kilpa-autoilun parissa.

Dempsey loi aiemmin uraa kilpa-autoilijana, mutta on sittemmin siirtynyt omaa nimeään kantavan tallin omistajaksi. Dempsey Proton Racing ajaa World Endurance Championship -sarjan kestävyyskilpailuissa.

– On hienoa olla osallisena moottoriurheilussa myös tästä perspektiivistä. Viime vuonna tein päätöksen keskittyä ajamiseen, mutta tänä vuonna olen innoissani uudesta roolista tallin omistajana. Tällä hetkellä valmistaudumme Silverstoneen ja tiimi tekee ensiluokkaista työtä. Olen paikalla sekä kauden startissa Silverstonessa että Le Mansissa.

Dempsey kertoo olleensa aina moottoriurheilumiehiä ja pitäneensä haasteista. Hänen roolinsa tallin omistajana mahdollistaakin näiden kahden yhdistämisen.

– Olen aina rakastanut kilpa-ajoa sekä autoja. Kun olin pieni, isäni toi minulle Matchbox-pikkuautoja. Me myös katsoimme tai kuuntelimme Indianapolis 500:ttä.

Puolustavia mestareita

Dempsey Proton Racing -tallin numeroa 77 kantavaa Porsche 911 RSR:ää ohjastavat Richard Lietz sekä Michael Christensen, jotka ovat hallitsevia FIA WEC -mestareita.

– He ovat sarjan nopeimpia ja kokeneimpia kuljettajia. Heillä on valtavasti vastuuta puolustaessaan mestaruutta. Olen äärimmäisen onnekas, että he ovat tiimissämme.

Talli kilpailee alkavalla kaudella päivitetyllä viime vuoden autolla. Monella muulla tallilla on täysin uusi ajokki. 

– Luotettavuuden pitäisi olla yksi valttikorteistamme. Sitten, kun on märkää, 911 on paras auto lähtöruudukossa. Todistimme tämän useasti viime kaudella.

Le Mans ja unelmien täyttymys

Viime vuonna Le Mansin legendaariseen 24-tunnin osakilpailuun kuljettajana osallistunut Dempsey sijoittui toiseksi ja nousi palkintokorokkeelle. 

– Se oli unelmieni täyttymys. Kun seisot siellä valtavan yleisön edessä, sitä on vaikea sanoin kuvailla. Se oli niin häkellyttävää ja tunteikasta, kun ajattelet, miten suuri merkitys ja hieno historia Le Mansilla on. Niin moni legendaarinen kilpa-autoilija on ajanut siellä. Muistan sen lopun ikääni.

Lähde: Porsche

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.