GRAFIIKKA: Häätilastot julkaistiin – katso, menitkö naimisiin myöhemmin kuin keskivertosuomalainen!

Ensimmäisen kerran avioituneiden keski-ikä on edelleen nousussa. Tilastokeskus selvitti, minkä ikäisenä suomalaiset menevät naimisiin, ja koska he eroavat.

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2014 Suomessa solmittiin noin 24 500 avioliittoa. Avioliittoja oli noin 660 vähemmän kuin vuonna 2013. 

Solmituista liitoista hieman alle 12 000 oli kirkkohäitä. Siviilivihkimisiä oli yli 12 000 – siis ensimmäistä kertaa enemmän kuin kirkollisia vihkimisiä, kertoo Yle. 125 vihkimistilaisuutta olivat tavaltaan tuntemattomia. Tällaisia voivat olla esimerkiksi ulkomailla hoidetut vihkimiset.

Kaikista solmituista avioliitoista toisia avioliittoja oli noin viidesosa.

Ensimmäisen avioliiton solmineiden naisten keski-ikä oli 30,7 ja miesten 32,9 vuotta. Ensimmäisen kerran avioituneiden keski-ikä on siis edelleen nousussa.

Solmittujen avioliittojen määrän lasku on tasaantunut, mutta parisuhteita rekisteröidään edelleen vähän. Viime vuonna yli 200 naisparia ja yli 100 miesparia rekisteröi parisuhteensa.

Tämän ikäisenä Suomessa erotaan

Vuonna 2014 avioerojen määrä väheni hieman. Avioeroon päättyi noin 13 700 avioliittoa, eli 84 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Avioerojen määrä on pysynyt samalla tasolla jo yli 20 vuotta.

Ensimmäisessä avioliitossa olevat naiset olivat eron tapahtuessa keski-iältään 39,9 vuoden ikäisiä. Vastaava miesten keski-ikä oli 42,3. 

Todennäköisyys, että ensimmäinen avioliitto päättyy eroon, on pysynyt samalla tasolla viime vuosina. Vuonna 2014 solmittu ensimmäinen avioliitto päättyy eroon 39 prosentin todennäköisyydellä. 

Lähteet: Tilastokeskus.fi, STT, Yle

Lue myös:

    Uusimmat