Mainos

Google tietää selaushistoriasi nimelläsi – ellet tee tätä muutosta asetuksiin

Google kerää tietoja käyttäjiensä selaushistoriasta entistä laajemmin, kirjoittaa Propublica.

Sitten viime kesäkuun Google on kerännyt käyttäjiensä selaushistoriaa ja liittänyt tiedot käyttäjätilin henkilötietoihin. Toisin sanoen Google tietää nimelläsi, mitä oikein netissä selaat.

Google teki tietosuojakäytäntöihinsä muutokset jo neljä kuukautta sitten, mutta harva on tätä edes huomannut.

Tätä ennen Googlen tietosuojakäytännöissä kerrottiin, ettei henkilötietoja yhdistetä Googlen omistaman nettimainosyhtiö DoubleClickin keräämiin evästetietoihin, ellei käyttäjä ole siihen antanut erikseen suostumustaan.

Nyt kuitenkin oletusarvoisesti Google hyödyntää henkilötietoja näyttääkseen kohdentaakseen entistä tarkemmin käyttäjille sopivia mainoksia. Uusilla käyttäjillä asetus on oletuksena päällä.

Näin lopetat seurannan:

Vanhat käyttäjät voivat tarkastaa asetustensa tilan käyttäjätilin asetuksista. Googlen seurannan saa kytkettyä samaisesta paikasta pois päältä. Asetus löytyy Toimintojen hallinta -kohdasta.

Asetus kytketään pois päältä klikkaamalla ruksin pois kohdan ”sisällytä Chromen selaushistoria sekä käyttötiedot sivustoilta ja sovelluksista,, joissa käytetään Googlen palveluita”. Tämän jälkeen Google ei enää tallenna selaushistoriaa tai käyttötietoja sivustoilta ja sovelluksista, jotka käyttävät Googlen palveluita.

Samalla kannattaa kytkeä pois päältä Yksilölliset mainokset -asetus täältä.

 

Lähde: Propublica

Aiheesta kirjoitti aiemmin muun muassa Iltasanomat.


F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen vieraili Huomenta Suomessa, jossa pohdittiin muun muassa tulevaisuuden teknologiaan liittyviä uhkakuvia.

10:05

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.