Google Mapsiin nerokas lisäominaisuus – hyödyttää ennen kaikkea autoilijoita

Video havainnollistaa: Hitaampi ja nopeampi tapa käyttää navigaattoria 0:16
Tässä on maailman paras navigaattorikikka – mullistaa tapasi käyttää yleisiä karttasovelluksia.

Googlen karttapalveluun tulee syyskuussa autoilijoita ilahduttava ominaisuus.

Polttoaineen korkea hinta on saanut autoilijat kiinnittämään aiempaa enemmän huomiota polttoaineenkulutukseen. Kasvavat sähkölaskut lisäävät nekin osaltaan säästöhaluja. Kulutuksen pienentäminen on myös ympäristöystävällistä.

Google Maps -karttapalveluun on tulossa uusi ominaisuus, jonka myötä käyttäjä voi valita automatkalleen taloudellisimman reitin. Vähiten polttoainetta tai sähköä kuluttava reitti esitetään vaihtoehtona nopeimmalle reitille, mikäli nämä reitit eivät satu olemaan samoja.

Ominaisuuden käyttäminen edellyttää, että käyttäjä kirjaa palveluun oman autonsa käyttövoimatyypin. Vaihtoehtoina ovat bensa-, diesel-, hybridi- ja sähkömoottorit. Moottorin tehoa tai kokoa ei eritellä.

Moottorityyppi voi vaikuttaa taloudellisimpaan reittiin, sillä esimerkiksi dieselmoottorit ovat matka-ajossa taloudellisempia kuin bensamoottorit. Paljon pysähdyksiä ja kiihdytyksiä sisältävässä kaupunkiajossa sähkö- ja hybridimoottorit taas ovat verrattain taloudellisia.

Reittiehdotuksissa käytettävä data on kerätty Yhdysvaltain kansalliselta uusiutuvan energian laboratoriolta ja Euroopan ympäristövirastolta.

Googlen blogin mukaan uusi ominaisuus laitettiin keskiviikkona jakeluun 40 Euroopan maassa, ja se tulee vähittäin kaikille käyttäjille. Aiemmin ominaisuus on ollut käytössä Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Saksassa.

Lue myös:

    Uusimmat