Varo Google Maps -vaaraa myös joulun liikenteessä! Nelihenkinen perhe koki kauhunhetkiä Lapissa

Miltein 100 kuskia seurasivat Google Mapsin oikoreittiä – päätyivät mutaikkoon 0:42
Yhdysvaltain Coloradossa satakunta kuljettajaa seurasi Google Mapsin "oikoreittiä" ja päätyi mudan keskelle. Erikoinen tapaus sattui vuonna 2019.

Lapin pelastuslaitos on julkaissut Facebook-sivullaan kirjoituksen, jossa se varoittaa Google Mapsiin sekä muihin kartta- ja navigaatiosovelluksiin liittyvästä riskistä.

Lyhin reitti ei aina ole se turvallisin. Lapin pelastuslaitos kertoo tapauksesta, jossa Saariselältä Helsinkiin lomamatkalla olleen nelihenkisen perheen auto päätyi kyljelleen kapeaksi ja kuoppaiseksi kuvaillulla Kivalontiellä. 

– Onneksi kaikilla oli käytössään turvavyöt ja pienimmällä turvaistuin. Perheen matkakin jatkui traktorin hinausavun ja ensihoidon tarkastuksen jälkeen, pelastuslaitos kirjoittaa.

Syyksi perheen äärimmäisen huonoon reittivalintaan paljastui laajasti käytetty karttaohjelma.

– Joka talvi Google Maps ohjaa autoilijoita muuallakin Lapissa huonommille ja vähäisemmän talvikunnossapidon reiteille – jopa hiihtoladuille.

Lapin pelastuslaitos kertoo toivovansa kaikkien matkailukohteiden, autovuokraamojen ja muiden matkailun toimijoiden opastavan erityisesti ulkolaisia matkailijoita turvallisempien reittien valinnoissa.

Alla olevassa kuvassa sinisellä Google Mapsin antama reitti Rovaniemen ja Oulun välille sekä turvallisempi 4-tien reitti vihreällä katkoviivalla.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lähde: Lapin pelastuslaitos

Lue myös:

    Uusimmat