Google luuli tehneensä palveluksen poistamalla autoplay-videot Chromesta – karut seuraukset jopa miljoonalle nettipelille

Googlelta melkoinen ilmoitus – Google Assistant -tekoälyavustaja soittaa puolestasi 2:00

Google poisti monia ärsyttäneen äänekkään automaattisen videotoiston, mutta rikkoi samalla verkkopelien audio-ominaisuuden. Aiheesta kertovat muun muassa The Daily DotCnet ja Waypoint.

Google julkaisi toissa päivänä uuden tekoälyn, joka kykenee soittamaan yksinkertaisia puheluita yhtä hyvin kuin ihminen. Katso yllä oleva video, kuinka hyvin teknologia toimii ja lue täältä lisää.

Viime viikonloppuna Googlen Chrome-nettiselain sai uuden päivityksen, joka sai varmasti monet käyttäjät ilahtumaan: ärsyttävät äänellä pyörivät autoplay-videot loppuivat.

Pienellä muutoksella oli kuitenkin tuhoisat seuraukset.

Korjaus aiheutti suuremman luokan ongelman useille pelintekijöille, sillä autoplay -ominaisuuden poistaminen rikkoi samalla monenlaista erilaista sisältöä, joka nojaa audioon. Erityisesti ongelma koskee juuri nettipohjaisia pelejä.

– En voi ajatella mitään verrattavissa olevaa tilannetta, jossa kehittäjien tiimi olisi tappanut niin paljon internetkulttuuria yhdellä yksipuolisella liikkeellä, kommentoi Bennett Foddy, QWOP ja Getting Over It -pelien suunnittelija WayPointissa.

Myös Googlen ilmoituksen kommenttiosiossa ja Twitterissä useat pelintekijät ovat valittaneet ongelmasta. Erään kommentoijan mukaan hän on kehittämässä kymmenille tuhansille maksaville asiakkaille tuotetta, jonka ydin on äänitoisto, mutta nyt tuo ominaisuus on rikki.

Ei ole olemassa tarkkaa tietoa, kuinka moneen ohjelmaan autoplay-ominaisuuden poistaminen on vaikuttanut, mutta Foddy arvioi The Daily Dotissa Chromen muutoksen koskevan jopa miljoonia pelejä.

Googlen mukaan muutoksesta ilmoitettiin ajoissa

ArsTechnica sivusto selventää, että ongelma johtuu tavasta, jolla Chrome käsittelee verkkoaudiota. Pelien ääni on alkanut aiemmin joko verkkosivuston latautuessa tai yleisemmin käyttäjän painaessa play-painiketta. Saadakseen äänen toimimaan verkkopelien on nyt käynnistettävä audio eri tavalla.

Foddy selittää, että pelit eivät toista ääntä, ellei niiden play-painikkeen klikkausmenetelmä jatka JavaScript-ohjelman "AudioContext" -sovellusohjelmointirajapintaa (API). Hyvin harvat pelit tekevät niin, koska aikaisemmin siihen ei ole oikeastaan ollut syytä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Chromen uusien autoplay-käytäntöjen mukaisesti kehittäjien ei pitäisi olettaa, että audio voidaan soittaa ennen käyttäjän liikettä, Google kirjoitti The Daily Dotille ja muistutti, että suunnitelmat uusista käytännöistä julkaistiin jo viime syyskuussa.

Pelintekijät ovat kuitenkin huomioineet, että Googlen ohjeisiin muutos lisättiin vasta helmikuussa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Foddy arvioi, että peleihin tehtävät muutokset äänen palauttamiseksi eivät ole vaikeita, mutta harvalla pelintekijällä on siihen tarvittavia komponentteja.

Lähteet: The Daily DotCnetWaypointArsTechnica, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat