Google liittyy taisteluun zikavirusta vastaan

Hakukonejätti Google kantaa kortensa kekoon taistelussa zikavirusta vastaan lahjoittamalla miljoona dollaria Unicefille.

Lahjoituksen lisäksi Google kehitää Unicefin kanssa avoimeen lähdekoodiin perustuvaa foorumia, joka auttaa Unicefiä ja sen yhteistyökumppaneita paikallistamaan tartuntoja ja avuntarvetta.

TIESITKÖ? Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut zikaviruksen terveysvaaraksi kaikkialla maailmassa. Virus saattaa aiheuttaa mikrokefalian-nimisen kehityshäiriön, joka aiheuttaa pienipäisyyttä.

– Tällä avoimeen lähdekoodiin perustuva alustalla pystytään käsittelemään tietoja siitä, mihin virus on liikkumassa. Sääkarttojen avulla voidaan rakentaa riskikarttoja. Tarkoituksena on luoda ensin prototyyppi kyseisestä työkalusta, mutta lopulta laajentaa sen käyttö globaalille tasolle, kertoo Chris Fabian Unicefin innovaatioyksiköstä TechNewsWorldille.

Myös työntekijät mukana lahjoittamassa

Ryhmä Googlen insinöörejä on lupautunut vapaaehtoisesti työskentelemään Unicefin kanssa. Ryhmän tarkoituksena on analysoida infektion leviämistä.

Googlen lahjoituksen lisäksi työntekijöiden kesken on tarkoitus kerätä Unicefille ja Amerikan terveysjärjestölle puolen miljoonan dollarin lahjoituspotti.

Lue myös:

    Uusimmat