Google Fit uudistuu ilmeeltään ja ominaisuuksiltaan

Google on päivittämässä Google Fit -sovellustaan uusilla ominaisuuksilla ja ilmeellä. Tulevaisuudessa sovellus keskittyy entistä enemmän myös sydämen terveyteen.

Google Fit on Googlen luoma ja ylläpitämä sovellus, jonka tarkoituksena on helpottaa oman elämänsä sekä liikuntasuoritustensa tarkkailua. Nyt hakukonejätti on yhdessä maailman terveysjärjestö WHO:n ja Amerikan sydänjärjestö AHA:n kanssa kehittänyt Google Fit -palveluunsa uusia keinoja parantaa sydämen terveyttä. Kyseiset uudistukset ovat nimeltään Move Minutes, eli ”liikuntaminuutit” ja Heart Points, ”sydänpisteet”.

Move Minutes -minuuttien tarkoitus on saada käyttäjä liikkumaan enemmän esimerkiksi hyötyliikunnan keinoin. Sovellus ehdottaa kauan paikallaan istuvalle vaikkapa portaiden käyttämistä hissimatkan sijaan tai kaverin tapaamista lenkkipolulla kahvittelun korvikkeena.

Heart Points -pisteitä puolestaan voi ansaita raskaammalla liikunnalla, kuten reippaalla kävelemisellä. Yksi minuutti liikettä vastaa yhtä pistettä, ja tavoitteena on ikään kuin motivoida käyttäjiä liikkumaan pisteitä ansaitakseen. Tutkimusten mukaan jo 30 minuutin reipas kävely viitenä päivänä viikossa riittää sydänjärjestöjen suositusten täyttymiseen.

Google Fit -sovellus toimii integroidusti myös esimerkiksi Runkeeperin, MyFitnessPalin ja muiden vastaavien sovellusten kanssa. Lisäksi WearOS-käyttöjärjestelmällä toimivat älykellot ja itse älypuhelimetkin pystyvät liikuntasuorituksia Google Fitiin synkronoimaan.

Uudet ominaisuudet, sekä päivitetty ulkoasu, julkaistaan päivityksenä seuraavien vuorokausien aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja