Golfin huippukiertueella jysähti heti upea hole-in-one – sitten tapahtui jotain poikkeuksellista

2:50
Kang Sung-hoon löi hole in onen golfin PGA-turnauksessa Texasissa.

Texasilaisen Colonial Country Clubin golf-viheriöllä oli torstaiaamuna jopa hiljaisempaa kuin yleensä. PGA Tour teki pitkään odotetun paluunsa koronaviruspandemian aiheuttaman kisatauon jälkeen, mutta edes turnauksen ensimmäinen hole-in-one ei saanut melutasoja nousemaan 12-tuntisen avauskierroksen aikana.

Eteläkorealainen huippugolfaaja Kang Sung-hoon löi sisään kauniin hole-in-onen 149 metristä Charles Schwab Challenge -kisan 13. väylällä. Koska turnaus jouduttiin pelaamaan ilman yleisöä, viime vuoden PGA-kisavoittaja huomasi pallon menneen sisään vasta hänen itse päästyä reiän lähelle.

Lyöntipaikalta Kang lähti kävelemään tyynenä kohti viheriötä (video lyönnistä ja tilanteesta pääkuvassa).

– Minulla ei ollut aavistustakaan. Olin vain: "Wow, sehän on reiässä". Siellä ei oikein ollut ketään, vain muutama ihminen taputti hieman. Mutta minä arvostan sitä silti, Kang kuvaili poikkeuksellista tunnelmaa Golf Channelin mukaan.

Harold Varner III ja Justin Rose jäivät päivän päätteeksi tulostaulun jaetulle ykkössijalle kummankin lyötyä seitsemän alle parin. Maailman ykkönen Rory McIlroy löi ensimmäisellä kierroksella vain kaksi alle parin, jääden lopulta sijalle 39.

– Se tuntui kyllä melko vaimealta. Se tuntui hieman samalta kuin joku kilpailullinen harjoituskierros. Mutta me kaikki tiedämme, mitä on pelissä. Me kaikki tiedämme, mitä varten me pelaamme, Rose kertoi.

Charles Schwab Challengen palkintokassa on 7 500 000 dollaria (6,6 miljoonaa euroa), josta voittaja nappaa 1,35 miljoonaa dollaria (1,19 miljoonaa euroa). Ennen turnauksen alkua kaikki viheriölle päästetyt henkilöt olivat suorittaneet pakolliset koronavirustestit, joista kaikki osoittautuivat negatiivisiksi.

Kunnianosoitus George Floydille

Kellon lyötyä 8.46 aamulla, kaikki golfaajat lopettivat hetkeksi pelaamisen pitääkseen hiljaisen hetken poliisin väkivaltaisessa käsittelyssä kuolleen George Floydin kunniaksi.

Kyseinen aika – 8 minuuttia ja 46 sekuntia – kuvasti sitä, miten pitkään poliisi piti polveaan tukehtuvan Floydin niskan päällä Minneapolisissa viime kuun lopulla.

Varner, joka on yksi turnauksen harvoista tummaihoisista pelaajista, kuvaili hiljaista hetkeä "melko siistiksi".

29-vuotias ohiolainen on ollut pitkään suuremman rodullisen monimuotoisuuden puolestapuhuja kilpailullisen golfin puolella, mutta kunnianosoituksen jälkeen hänen katseensa siirtyivät kohti hänen ensimmäistä PGA-voittoaan.

– Syy sille, miksi minulla on tällainen alusta, johtuu siitä että olen todella hyvä golfissa. Minun on vain keskityttävä siihen, Varner kertoi.

Suorat lähetykset Charles Schwab Challenge -turnauksesta C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa läpi viikonlopun!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja