Mainos

Gigantin omistaja suurissa vaikeuksissa – sulkee lähes sata myymälää

Brittiläinen Dixons Carphone sulkee tänä vuonna 92 myymälää.

Matkapuhelin- ja elektroniikka-ketju Dixons Carphone kertoi tuloksensa heikkenevän roimasti kuluvana tilikautena.

Viime vuoden tulos ennen veroja huhtikuussa päättyneenä tilikautena jää neljänneksen heikommaksi kuin vuosi sitten, kertoo Financial Times.

Meneillään olevan tilikauden tulos heikkenee edelleen 20 prosenttia viime kaudesta, ja jää noin 300 miljoonaan puntaan, yhtiö arvioi tulosvaroituksessaan.

Dixons Carphone omistaa norjalaisen Elkjöpin, johon suomalainen Gigantti kuluu.

"Ulkomailla ongelmia ei ole"

Emoyhtiöllä on paljon etenkin matkapuhelinkauppaan liittyviä ongelmia. Asiakkaat eivät vaihda puhelintaan yhtä usein kuin ennen, sen sijaan operaattorisopimuksia vaihdetaan aiempaa vilkkaammin. Puhelinten myyjän operaattorisopimuksista saamat välityspalkkiot ovat laskeneet, ja kustannukset kaiken kaikkiaan nousseet.

Myynti kivijalkakaupoissa ei ole sekään sujunut riittävän hyvin, ja Dixons Carphone aikookin sulkea 700 myymälästään 92.

Eniten vaikeuksia ketjulla on kotimaassaan Britanniassa. Ulkomailla ongelmia ei ole, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Alex Baldock Financial Timesissa.

Ketjun liikevaihto laski Britanniassa prosentin, mutta Pohjoismaiden ja Kreikan liiketoimintojen hyvän kehityksen takia tilikauden koko liikevaihto kasvoi kolme prosenttia. Ilman valuuttojen vaikutuksia kasvu oli kaksi prosenttia.

”Yhtiössä on paljon korjattavaa, mutta asiat ovat korjattavissa. Ulkomaiden liiketoiminnot ovat kunnossa, joten nyt keskitymme asioiden nopeaan parantamiseen Britanniassa”, Baldock sanoi lehdessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.