George Russell pilkkasi Valtteri Bottasta – ivallinen kommentti nousi lauantaina uudestaan pintaan

Tulosruutu: Leclerc paalulle Bahrainissa, Bottas jysäytti jättiyllätyksen

Kun Mercedeksen George Russell jäi F1-kauden ensimmäisissä aika-ajoissa Alfa Romeolla ajavan Valtteri Bottaksen taakse yhdeksänneksi, monien mieleen palasi kaksikon vuodentakainen kolari Imolassa ja varsinkin Russellin kommentit sen jälkeen.

Bottas ja Russell kävivät taistelua Mercedes-tallipaikasta läpi viime kauden. Taisteluasetelma kävi selväksi heti kauden toisessa osakilpailussa Imolassa, jossa kaksikko taisteli tiukasti yhdeksännestä sijasta.

Williamsilla ajanut Russell lähti kilpailun puolivälissä ohittamaan Bottaksen Mercedestä takasiipi auki pääsuoralla.

He ajoivat ykkösmutkassa rinta rinnan, ja Russellin oikea eturengas ajautui nurmikolle. Kun pito katosi, Russellista tuli matkustaja. Autot osuivat kovassa vauhdissa yhteen ja ajautuivat hiekalle.

Russell kävi rytäkän päätteeksi kuumana Williamsin tiimiradiossa ja kävi tämän jälkeen tekemässä kantansa selväksi myös Bottakselle. Bottas vastasi Russellin tervehdykseen keskisormella ja haistattelulla.

Imolan kisan jälkeen Russell irvaili Bottakselle toteamalla tv-haastattelussa, ettei Mercedeksellä pitäisi taistella yhdeksännestä sijasta.

Tämä lausunto nousi sosiaalisessa mediassa nopeasti esiin sen jälkeen, kun Bahrainin GP:n aika-ajot päättyivät lauantai-iltana ja Bottas oli Alfa Romeolla sijalla kuusi, Russell Mercedeksellä sijalla yhdeksän.

Toiset nostivat esiin Mercedeksen entisen teknisen johtajan James Allisonin lausunnot tammikuulta. Allison arveli tuolloin, että joillain talleilla kausi 2022 "menee pahasti pieleen".

Mercedeksellä kausi ei ainakaan alkanut toivotulla tavalla, kun Lewis Hamiltonkin oli Bahrainin GP:n aika-ajoissa vasta viides, lähes seitsemän kymmenystä paalupaikalle ajanutta Ferrarin Charles Leclerciä hitaampi.

Lue myös:

    Uusimmat