Valtteri Bottas jysäytti Alfa Romeolla jättiyllätyksen – kertoi aika-ajojen jälkeisestä kohtaamisestaan Lewis Hamiltonin kanssa

Tulosruutu: Leclerc paalulle Bahrainissa, Bottas jysäytti jättiyllätyksen

Valtteri Bottas oli yhtä hymyä ajettuaan ensimmäisen aika-ajonsa Alfa Romeon ratissa.

Syytä hymyyn riitti, sillä Bottas johdatti Alfa Romeon aina kuudenteen lähtöruutuun saakka. Vielä viime kaudella tallilla oli suuria vaikeuksia selvitä ensimmäisestä aika-ajo-osiosta jatkoon.

Sunnuntain kilpailuun Bottas starttaa sikäli tutusta paikasta, että hänen rinnallaan kolmannessa rivissä, viidennessä lähtöruudussa, on entinen tallikaveri Lewis Hamilton Mercedeksellään.

– Starttaamme (Lewisin kanssa) rinnakkain, mikä on aika siistiä. Näin hänet juuri, ja meitä molempia hymyilytti. Siitä pitäisi tulla hauskaa, Bottas hehkui Autosportin mukaan.

– Jos joku olisi sanonut, että starttaan Bahrainissa Lewisin rinnalta, olisin hyväksynyt sen. Mutta tämä on vasta alkua. Nyt pitää kuitenkin katsoa eteenpäin, ei taaksepäin. Tämä on jännittävää.

Bottaksen Mercedeksellä korvannut George Russell jäi yhdeksänteen lähtöruutuun hävittyään edeltäjälleen yli kuusi kymmenystä. Bottas vitsaili, että hänen pitää jutella asiasta ex-pomonsa Toto Wolffin kanssa.

– Minun täytyy mennä moikkaamaan häntä.

Vaikka jo talvitestien perusteella osattiin uumoilla, että Alfa Romeon uusi auto voisi olla parhaimmillaan todella nopea, mikään ei ollut varmaa ennen lauantain aika-ajoja.

– Tämä oli ensimmäinen sessio, jossa todella näimme, missä olemme.

– Kyllä, tämä tekee minut iloiseksi ja antaa minulle paljon toivoa. Jos olisin ollut18:s, olisi ollut isompi vuori kiivettävänä. Nyt se ei ole enää mikään Mount Everest.

Kyseessä oli Bottakselle jo 102. peräkkäinen aika-ajosijoitus kymmenen parhaan joukossa. Hän ylsi Mercedeksellä kärkikymmenikköön jokaisessa aika-ajossaan, ja nyt pää on auki myös Alfa Romeolla.

Lue myös:

    Uusimmat