Gareth Southgatelta jäi käyttämättä todellinen jokerikortti EM-finaalin pilkkukisassa – video paljasti kuudennen vetäjän

Englanti hävisi jalkapallon EM-kisojen finaalin rangaistuspotkuilla Italialle. Videolle tallentuneet ja pilkkukisaa edeltäneet tapahtumat osoittivat, että päävalmentaja Gareth Southgaten valinta Englannin kuudenneksi vetäjäksi olisi ollut maalivahti Jordan Pickford.

Harry Kane ja Harry Maguire onnistuivat Englannilta maalinteossa, mutta Marcus Rashfordin, Jadon Sanchon ja Bukayo Sakan epäonnistumiset takasivat sen, että Pickford ei koskaan päässyt kokeilemaan onneaan italialaisvahti Gianluigi Donnarummaa vastaan.

Videolla Southgate lähestyy ensin Rashfordia, sitten Sanchoa ja kolmantena Sakaa. Kaikki kolme nyökkäävät englantilaisluotsin pyynnölle. Lopulta hän käy näyttämässä muistiotaan Pickfordille. Videolla selviää myös seitsemäs vetäjä, joka olisi ollut Kalvin Phillips.

Pickfordia oli jo aiemmin harkittu EM-turnauksessa rangaistuspotkukisan vetäjäksi, jos neljännesvälierä Saksaa vastaan olisi edennyt siiheen vaiheeseen. Englanti voitti varsinaisella peliajalla 2-0.

Evertonia edustavalla maalivahdilla on taustaa myös pilkkujen suorittamisessa. Vuoden 2019 Kansojen liigan pronssipelissä Pickford laukoi pallon maaliin viidentenä laukojana. Eric Dier toi Englannille voiton ottelussa osumallaan, kun Sveitsin Josip Drmic oli epäonnistunut yrityksessää.

Katso video tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat