Toimittaja hätkähdytti MM-stadionilla Qatarissa futisjättien peräännyttyä Fifan painostuksessa – "Edes joku on tarpeeksi rohkea"

Brittiläisen mediajätin BBC:n toimittaja-asiantuntijalta Alex Scottilta nähtiin rohkea ele jalkapallon MM-kisojen lähetyksessä maanantaina. 

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

MM-turnauksen toisen kisapäivän puheenaihe on ollut kapteeninnauhat. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ehti uhkailla maajoukkueita, joiden aikomuksena oli käyttää sateenkaarenväreissä olevia One Love -kapteeninnauhoja. 

Fifa painotti, että kyseisiä nauhoja käyttäviä kapteeneita uhkaa varoitus MM-otteluissa. 

Saksan, Englannin, Hollannin ja Walesin kaltaisia maajoukkueita sisältänyt ryhmä perääntyi uhkailun alla, ja päätti käyttää Fifan tarjoamia nauhoja. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoo kulissientakaisesta väännöstä Qatarin MM-kisoissa:"Fifan on täytynyt siihen taipua" 5:52
Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoo kulissien takaisesta väännöstä Qatarin MM-kisoissa.

One Love -nauha kuitenkin näkyi näyttävästi kuvissa Englannin ja Iranin maanantaisen ottelun tuoksinassa. Se koristi toimittaja Alex Scottin käsivartta (kuva alla). Ele otettiin ilolla vastaan sosiaalisessa mediassa. 

– Edes joku on tarpeeksi rohkea tehdeäkseen tämän, FootballJOE-tili hehkutti Twitterissä, jossa ylistettiin Scottia myös "legendaksi". 

Scott, 38, on Englannin naisten maajoukkueen entinen runkopelaaja, joka päätti uransa vuonna 2018. Hän ei itse maininnut asiaa lähetyksessä, mutta myös lähetyksessä ollut Kelly Somers huomioi rohkean teon. 

Hiljattain Scott kertoi, että hänen ensirakkautensa oli maajoukkuetoveri Kelly Smith. Scottin eleellä onkin erityistä painoarvoa juuri Qatarissa, jossa saman sukupuolen väliset suhteet ovat lailla kiellettyjä. 

Myös Englannin päävalmentaja Gareth Southgate otti kohuaiheen puheeksi ottelun edeltäneessä haastattelussaan. 

– Asiasta keskusteltiin paljon ilman minua, sillä olen keskittynyt itse otteluun. Käytämme Fifan kapteeninnauhaa, josta tietääkseni päätettiin kollektiivisesti eri maiden lajiliittojen kesken. Olemme keskellä tätä kaikkea, mutta yritämme vain keskittyä otteluun.  

Lue myös:

    Uusimmat