FIFA:n uhkaus johti toimenpiteisiin – Englannin supertähden Harry Kanen ele muutti muotoaan

Tulosruutu: Jalkapallon MM-kisat käynnistyivät Qatarissa

Englannin jalkapallomaajoukkueen kapteeni Harry Kane käyttää Ei syrjintää -tekstillä varustettua hihanauhaa miesten MM-turnauksen ottelussa Irania vastaan. Kanen suunniteltu ele muutti muotoaan FIFA:n jyrähdyksen jälkeen.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Kanen piti käyttää hihanauhaa, jossa lukee One Love. Kane kertoi ottelun aattona kantavansa kyseistä hihanauhaa edistääkseen yhteiskunnan monimuotoisuutta ja vastustaakseen kaikenlaista syrjintää. Teksti vaihtui kuitenkin yhtäkkiä FIFA:n omaan sloganiin "No Discrimination", joka ottaa myös kantaa syrjintää vastaan.

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA oli uudessa sääntöpäivityksessä kieltänyt MM-turnauksessaan kantaa ottavien hihanauhojen käytön. Vaarana oli muun muassa se, että hihanauhoja käyttäville pelaajille jaetaan varoituksia.

Englanti, Hollanti ja viisi muuta MM-kisojen eurooppalaisjoukkuetta päättivät hylätä One Love -hihanauhojen käytön turnauksessa, jotta pelaajille ei koidu ongelmia turnauksessa. Hihanauhalla oli määrä tukea muun muassa seksuaalivähemmistöjä, sillä homoseksuaalisuus on Qatarissa laitonta.

– FIFA on ilmoittanut, että joukkueet voivat saada urheilullisia rangaistuksia, jos kapteenit käyttävät kyseistä hihanauhaa pelikentällä, viestittivät Englannin, Walesin, Belgian, Tanskan, Saksan, Hollannin ja Sveitsin jalkapalloliitot tiedotteessa.

Liitot olivat valmistautuneet maksamaan sakkoja peliasuihin liittyvistä mielenilmauksista, mutta ne eivät halunneet, että pelaajat saavat niiden takia varoituksia tai joutuvat pois kentiltä.

Lue myös:

    Uusimmat