Mainos

Frozenia fanittava poika ei saanut osallistua prinsessapäivään: "Jos joku sanoisi näin pienelle tytölle, syntyisi varmasti rähinä"

Äiti päätti ilmoittaa poikansa mukaan prinsessateemaiseen juhlaan. Se ei kuitenkaan onnistunut.

Kolmevuotias Noah rakastaa hittielokuvaa Frozen, huurteinen seikkailu. Siksi hän olikin erityisen innoissaan, kun pariisilainen Disneyland-huvipuisto järjesti prinsessapäivän, jossa esiintyisi elokuvasta tuttu Elsa.

Noahin äiti Hayley McLean-Glass päätti ilmoittaa poikansa mukaan juhlaan. Se ei kuitenkaan onnistunut, sillä poikia ei hyväksytty mukaan, kertoo ITV.

Varauksensa jälkeen McLean-Glass sai sähköpostiviestin, jossa todettiin, ettei "prinsessapäivän varaaminen pojalle ole tällä hetkellä mahdollista".

Kotona Noah fanittaa Elsaa täysillä ja käyttää myös tämän mekkoa.

– Minusta se vain on epäreilua, tarkoitan sitä, että jos aktiviteetti olisi merirosvopukujuhla tai Hämähäkkimies-tapahtuma, pikkutyttöjen annettaisiin ottaa osaa, McLean-Glass kuvaa.

– Jos joku sanoisi pienelle tytölle, ettei hän saa tulla mukaan, syntyisi varmasti rähinä, mutten vain ymmärrä, miksi asiat ovat pojalle eri tavalla.

Blogissaan McLean-Glass huomautti, ettei kyse edes ole vähemmistöjen oikeuksista.

– Kyseessä on lapsi. Joka vain haluaa olla kuin suosikkihahmonsa, McLean-Glass kuvaa.

– Olkaa hyvä ja selittäkää, mikä hirveä kohtalo häntä odottaisi, jos tyydyttäisitte hänen toiveensa saada laitetut hiukset, saada panna ylleen Elsa-mekko ja käyttää vähän poskipunaa kuvaa varten? Koska suoraan sanottuna olen hämmentynyt, hän kysyi huvipuistolta blogissaan.

Disneyland vastasi palautteeseen ja pyysi anteeksi aiheuttamaansa mielipahaa.

– Tässä yksittäistapauksessa henkilökunnan jäsenen vastaus ei heijasta menettelytapoja tai vakaumuksia, joita Disneyland Parisilla on. Aiomme varmistaa, ettei näin tapahdu uudelleen. Monimuotoisuus on lähellä sydäntämme ja tärkeää, ja haluamme varmistaa, että kaikki vieraamme nauttivat kokemuksestaan kohteessamme.

Lopuksi Disneyland lupaa, että myös pojat ovat tervetulleita prinsessapäivään kaikkien muiden aktiviteettien lisäksi.

"Se ei tehnyt hänestä outoa"

Facebookissa kommentoijat eivät ole olleet yhtä suopeita: heidän mielestään poika on ”aivopesty”, äiti selvästi toivoi tytärtä ja pilaa nyt lapsensa väärillä elokuvilla ja vaatteilla. He myös epäilevät, että poikaa tullaan kiusaamaan myöhemmin, ja siksi hänelle pitäisi opettaa toisenlainen tapa ilmaista itseään. Onneksi puolustajiakin löytyy.

– Tai mitä jos opettaisimme niille pikkuääliöille, jotka aikovat kiusata häntä itsensä ilmaisemisesta, että lakkaisivat olemasta pieniä, tuomitsevia idiootteja. Miten olisi, Amy kysyy ITV Newsin Facebook-sivulla.

– Tyttäreni vietti suurimman osan ajasta pukeutuneena Batmaniksi tai Hämähäkkimieheksi, kun hän oli pieni, Liz kuvaa ja kertoo, että tyttö piti myös pojille suunnatuista tv-ohjelmista ja leikki autotallilelulla.

– Hän on nyt 23 ja muistuttaa minua tästä usein! Se ei tehnyt hänestä outoa, erikoista tai mitään muutakaan niistä sanoista, joita jotkut ihmiset viitsivät käyttää. Hänestä kasvoi ”normaali” tyttö, jolla on poikaystävä, ja hän käyttää mekkoja.

Lähde: Itv.com

***

1:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.