Ford haki 23 patenttia – näin toimii uusi polviturvatyyny

Turvatyynyt ovat pelastaneet vuosien varrella lukuisia ihmishenkiä. Tätä nykyään lähes itsestäänselvyytenä pidettävää turvavarustetta kehitetään jatkuvasti.

Ford esittelee Mustangin myötä uuden hansikaslokeron kanteen sijoitetun polviturvatyynyn. Uusi turvatyyny on kankaan sijasta valmistettu ruiskuvalutekniikalla muovista ja se sijaitsee hansikaslokeron oven sisä- ja ulkopinnan välissä. Uusi tyyny on 65 prosenttia perinteistä tyynyä kevyempi, mutta suojaa vastaavalla tavalla. Onnettomuuden sattuessa tyyny täyttyy 20 millisekunnissa suojaamaan matkustajan jalkoja. Uutta turvatyynytekniikkaa varten Ford on hakenut 23 patenttia.

– Tämä on uudenlainen tapa ajatella turvatyynyjä. Palasimme suunnittelupöydän ääreen ja kävimme vuoden aikana läpi satoja prototyyppejä onnistuaksemme täydellisesti, kertoo Fordilla turvajärjestelmistä vastaava Sean West.

– Se oli vaivan arvoista. Tämän mallin ansiosta pystyimme yhdistämään kahden erillisen osan toiminnot yhteen, jolloin saimme enemmän tilaa sekä vähensimme painoa ja käytettävien osien määrää. Se mahdollisti myös kojelaudan siirtämisen eteenpäin, jotta etupenkin matkustajalla olisi enemmän tilaa.

Ensimmäistä kertaa Eurooppaan tuotavassa uudessa Mustangissa on vakiovarusteena kahdeksan turvatyynyä. Se on palkittu Pohjois-Amerikassa parhaalla mahdollisella turvallisuusstandardilla.

Uudet Mustangit tulevat Suomessakin tarjolle coupé ja convertible -malleina, ja hinnat alkavat 55 612 eurosta.

Lue myös:

    Uusimmat