Flunssan parantajat löytyvät keittiöstäsi – nämä voittavat jopa antibiootit!

Flunssaan voi löytää tutkitusti helpotuksen myös oman keittiön antimista.

Talven flunssakauden jyllätessä moni turvautuu oireita helpottaviin lääkkeisiin. Apteekin hyllyn sijaan kannattaa joskus kurotella myös omaan keittiökaappiin. Sieltä saattaa nimittäin löytyä luonnollinen vaihtoehto flunssan tappajaksi. Oletko sinä koskaan kokeillut flunssalääkkeeksi hunajaa tai valkosipulia? Ne saattavat toimia jopa tehokkaammin kuin antibiootit!

Maaginen valkosipuli torjuu ja hoitaa flunssan

Valkosipuli on tuhansia vuosia vanha mauste- ja lääkekasvi, jolla on uskottu olevan jopa maagisia ominaisuuksia. Valkosipulin on sanottu muun muassa torjuvan ja hoitavan flunssaa sekä karkottavan pahat henget. Kiinalaiset ovat käyttäneet valkosipulia jo ainakin 3000 vuotta vilustumisoireisiin ja muihin yleisiin sairauksiin. Kasvia käytettiin paljon myös antiikin Kreikassa ja Roomassa.

Valkosipuli sisältää antibioottista allisiinia, joka hillitsee ja estää bakteerien, hiivojen, sienten ja myös virusten kasvua.

Amerikkalaistutkimuksen mukaan maailman vanhimpiin viljelykasveihin lukeutuvan valkosipulin sisältämä ainesosa voikin olla sata kertaa tehokkaampi esimerkiksi ruokamyrkytyksen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa kuin tietyt antibiootit. Valkosipulin sisältämä rikkivety on jopa 100 kertaa tehokkaampi lääke tuhoamaan kampylobakteereita kuin esimerkikisi yleiset antibiootit erytromysiini ja siprofloksasiini. Tämän lisäksi valkosipulista on todettu olevan apua muun muassa hengitystiesairauksien ja suolistotautien hoidossa. Valkosipuli myös alentaa verenpainetta, lisää sapen eritystä, laajentaa verisuonia ja alentaa veren kolesterolia sekä virkistää verenkiertoa.

Superhunaja tappaa bakteerit

Hunajaa on hyödynnetty tuhansia vuosia parantavana luonnonlääkkeenä. Keväällä 2013 julkaistun Helsingin Yliopiston toteuttaman tutkimuksen mukaan hunajalla saattaa olla erityistä merkitystä muun muassa bakteerien aiheuttamien hengitystieinfektioiden ennaltaehkäisyssä. Modernissa lääketieteessä hunajan ovat kuitenkin korvanneet erilaiset antibiootit.

Asiaan saattaa kuitenkin olla luvassa muutos: Englannissa on nimittäin onnistuttu kehittämään uudenlainen superhunaja, jolla on uskomattoman parantava vaikutus haavoihin ja infektioihin. Uudenlaista hunajaa on testattu jo yli vuoden ajan Iso-Britannian Hampshiren sairaaloissa muun muassa vauvoihin, tuoreisiin äiteihin, syöpäpotilaisiin sekä vanhuksiin.

Surgihoney-superhunajan kehitti englantilainen liikemies Ian Staples. Staples osti luomufarmin eteläisestä Chilestä, perusti sinne mehiläisfarmin ja rahoitti tämän jälkeen irlantilaistutkimuksia, jossa selvitettiin hunajan ainutlaatuisia terveyselementtejä. Liikemiehen kehittelemä superhunaja on jo Englannissa lääkeviranomaisten lisensoima, mutta tuote ei ole vielä kaupallisesti saatavilla.

Lähde: Daily Mail

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat