Finlaysonilta ja Arabialta yhteinen uutuus: Lei-kuosi kukkii nyt myös astioissa!

Kotimaiset brändit Finlayson ja Arabia yhdistivät osaamisensa ja lanseeraavat keväällä uuden astiasarjan. Arabian uutta kesäsesongin astiasarjaa koristaa Finlaysonin suunnittelijan Anu Kanervon raikas Lei-kuosi.

Finlaysonin ja Arabian yhteistyönä syntynyt Lei-astiasarja tulee kauppoihin huhtikuun puolivälissä. Astiasarjaan kuuluu muki, lautanen, kannu ja kannellinen purkki. Anu Kanervon suunnittelema Lei-kuosi on tuttu Finlaysonin tekstiilimallistosta muutaman vuoden takaa.

− On hienoa, että saamme tehdä yhteistyötä toisen perinteikkään suomalaisen brändin kanssa etenkin nyt, kun Arabia viettää 140-vuotisjuhlavuottaan. Finlayson on ollut meille aina luonnollinen yhteistyökumppani, ja olemme iloisia saadessamme käyttää upeaa Lei-kuosia astioissamme. Uskomme, että Lei-astiat innostavat kesäisiin kattauksiin kotona ja mökillä, kertoo Arabian tuote- ja markkinointipäällikkö Charlotta Lindberg.

Pääasiassa tekstiilejä suunnitellut Kanervo piti yhteistyöprojektia erittäin mielenkiintoisena.

− Oli mahtavaa olla mukana yhteisessä projektissa Arabian kanssa. Suunnittelijana oli kiehtovaa nähdä, miten tekstiilien ja astioiden kuosien suunnittelu eroavat toisistaan, ja miten kankaalle suunniteltu kuosi saadaan siirrettyä astioiden muotoihin. Oli mielenkiintoista työskennellä yhdessä Arabian asiantuntijoiden kanssa ja saada sovitettua aivan erityyppiset materiaalit ja niiden värit mahdollisimman lähelle toisiaan, Finlaysonin pitkäaikainen suunnittelija Anu Kanervo kuvailee yhteistyötä.

Lei-kuosi nähtiin Finlaysonin tekstiilimallistossa ensimmäisen kerran vuonna 2010. Nyt suosittu kuosi on nostettu takaisin Finlaysonin Kevät ja kesä 2013 -mallistoon ja valittu koristamaan myös Arabian astiasarjaa.

− Lein suunnittelussa minua inspiroivat vahvasti luonto ja erityisesti trooppiset kukat. Lei-kuosissa oleva kukka on hibiskus, Havaijin kansalliskukka. Kuosissa kohtaavat luonto ja valtameri – sen värimaailmassa yhdistyvät voimakkaat värit, pinkki ja turkoosi, ja valkoinen raikastaa kokonaisuuden, Kanervo kuvailee.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja