Mainos

Finlandia juniorin ehdokkaat julkistettiin

Tämänvuotisen Finlandia junior -kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on julkistettu. Lasten- tai nuorten kirjalle tarkoitettu tunnustus myönnetään nyt kolmannen kerran. Palkintosumma on 150 000 markkaa eli yhtä suuri kuin Finlandia- ja Tieto-Finlandia -palkinnot.

Ehdolla on kuusi teosta: Kaarina Helakisan kirjoittama ja Heli Hiedan kuvittama Prinsessan siivet; Tuula Kallioniemen kirjoittama ja Sami Toivosen sekä Aino Havukaisen kuvittama Mörköjä ja sankareita; Tuula Korolaisen ja Riitta Tuluston kirjoittama ja Leena Lumpeen kuvittama Mansikkaheinä; Kari Levolan kirjoittama Tahdon; Timo Parvelan kirjoittama ja Mika Launiksen kuvittama Ansa ja Oiva sekä Maria Vuorion kirjoittama ja Hannu Hyrskeen kuvittama Olen nähnyt sellaisen. Finlandia Juniorin saaja kukitetaan Helsingissä 30. marraskuuta.

Lastenkirjat kunniaan


Suomen kirjasäätiö perusti junior-palkinnon muiden Finlandia-palkintojen rinnalle vuonna 1997. Tuolloin säätiö luopui Topelius- ja Rudolf Koivu -palkintojen rahoittamisesta. Junnufinlandian ehdokkaat ja varsinaisen palkittavan valitsee yksi ja sama lautakunta.

Raadin puheenjohtaja on tänä vuonna kuvaamataidonopettaja Elisse Heinimaa ja muut jäsenet ovat tutkija Sirke Happonen ja toimittaja Karo Hämäläinen. Junior-palkinnollaan kirjasäätiö haluaa korostaa lasten- ja nuortenkirjallisuuden tasavertaista asemaa muun kirjallisuuden rinnalla.

Viime vuonna junnupalkinnon saivat kirjailija Leena Laulajainen ja kuvittaja Anna-Liisa Hakkarainen satukirjasta Kultamarja ja metsän salaisuudet. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.