Fifa tyrmäsi MM-kisoihin valmistautuvan Tanskan maajoukkueen – tätä viestiä ei harjoituspaidassa suvaita

Siirtotyöläisten olosuhteet pysyvät valokeilassa Qatarin jalkapallon MM-kisojen alla 2:16
Siirtotyöläisten olosuhteet pysyvät valokeilassa Qatarin jalkapallon MM-kisojen alla

Tanskan jalkapallomaajoukkue halusi painattaa harjoituspeliasuihinsa erityisen viestin alkavia MM-kisoja varten. Fifa tyrmäsi ehdotuksen.

Human rights for all, eli ihmisoikeudet kaikille. Tämän viestin Tanska olisi halunnut kirjailla harjoituspelipaitoihinsa, joita joukkue käyttää Qatarin MM-kisoissa. 

Maan jalkapalloliitto kuitenkin ilmoitti, että Fifan vastaus asiassa on kielteinen. 

– Olemme pahoillamme, mutta meidän on otettava asia huomioon, Tanskan jalkapalloliiton Jakob Jensen sanoi Aftonbladetin mukaan.

Qatarissa alkavat MM-kisat käydään synkkien varjojen alla. Maan ihmisoikeustilanne on heikko, ja esimerkiksi seksuaalivähemmistöjen oikeudet ovat surkeassa tilassa. Kisojen valmisteluun käytettyjä siirtotyöläisiä on eri lähteiden mukaan kuollut useita tuhansia. 

Tanskan joukkue ilmoitti jo aiemmin syksyllä, että maan virallinen peliasu on suunniteltu protestiksi Qatarille. Tanska pelaa ottelunsa pelkistetyissä paidoissa.

– Halusimme välittää kaksinkertaista viestiä Tanskan maajoukkueen uusilla pelipaidoilla. Niitä inspiroi Tanskan EM-kulta vuodelta 1992, mutta ne ovat myös protesti Qataria ja sen ihmisoikeustilannetta kohtaan, paitavalmistaja Hummel viestitti Instagramissa.

Jalkapallon MM-turnaus alkaa 20. marraskuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat