Fiatin kohutusta Ronaldo-lakosta täydellinen farssi: Vain viisi työntekijää marssi ulos

1:45

Kerroimme viime viikolla Fiatin työntekijöitä edustavan ammattiliiton lakkoaikomuksista. Lakko lässähti kuitenkin heti alkuunsa, kun Melfin-tehtaan työntekijöistä marssi tänään maanantaina ulos vain 0,3 prosenttia.

Pääkuvan video

Valtteri Bottaksen uniikki MV Agusta Brutale 800

Fiat Chrysler Automobiles -konsernin Melfin-tehtaan työntekijöiden oli määrä mennä lakkoon tänään maanantaina. Lakkoa oli puuhaamassa ammattiliitto Unione Sindacale di Base.

Lakkoilmoituksen taustalla oli portugalilaisen jalkapallotähden Cristiano Ronaldon siirtyminen Real Madridista Juventukseen 100 miljoonan euron summalla. Fiatilla ja Juventuksella on sama omistaja.

– On sietämätöntä, että työntekijöiden jatkaessa merkittäviä taloudellisia uhrauksiaan, yhtiö päättää käyttää satoja miljoonia euroja pelaajan ostamiseen, ammattiliitto kertoi viime viikolla.

Lakkoon oli ammattiliiton mukaan osallistumassa 1 700 työntekijää. Sen oli suunniteltu käynnistyvän yhteisellä ulosmarssilla maanantaiaamuna, mutta mielenilmaukseen otti osaa lopulta vain viisi ihmistä.

Konsernin edustajan mukaan näyttää siltä, ettei lakkoa puuhannut taho edustakaan tehtaan työntekijöiden mielipiteitä aivan niin vahvasti kuin on uskottu.

Lähde: Bloomberg

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja