Fiatin työntekijät lakkoon! Syynä Cristiano Ronaldon siirtyminen italialaisseuraan – "Meille sanotaan, että elämme kovia aikoja"

1:45

Fiatin työntekijöiden kiristäessä vöitään entisestään, on yhtiö laittamassa hirmuisia summia rahaa jalkapallotähteen. Seurauksena yhden tehtaan työntekijät menevät lakkoon.

Fiat Chrysler Automobiles -konsernin Melfin-tehtaan työntekijät menevät lakkoon, ilmoittaa italialainen ammattiliitto Unione Sindacale di Base. Syynä on portugalilaisen jalkapallotähden Cristiano Ronaldon siirtyminen Real Madridista Juventukseen 100 miljoonan euron summalla.

Pääkuvan video

Valtteri Bottaksen uniikki MV Agusta Brutale 800

Sekä Fiatin että Juventuksen taustalla oleva Exor-yhtiö on maksamassa osan siirtosummasta, mikä on saanut Fiatin työntekijät raivoihinsa.

– On sietämätöntä, että työntekijöiden jatkaessa merkittäviä taloudellisia uhrauksiaan, yhtiö päättää käyttää satoja miljoonia euroja pelaajan ostamiseen, ammattiliitto kertoo.

– Meille sanotaan, että koska elämme kovia aikoja, tulee meidän tukeutua yhteiskunnan turvaverkkoihin odottaessamme uutuusmalleja, joita ei koskaan kuitenkaan tule.

Liitto toivoo, että Fiat käyttäisi rahaa nimenomaan uusien autojen kehittämiseen, joilla voitaisiin sen mukaan taata tuhansien työntekijöiden tulevaisuus.

– Onko tämä reilua? Että yksi saa tienata miljoonia, kun tuhannet perheet eivät selviä edes kuun puoliväliin?

Lakko kestää sunnuntai-illasta tiistai-iltaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja