FIA jyrähti: Valtteri Bottaksen F1-tallin kohuratkaisu lyödään säppiin – taustalla koronahuoli

Kansainvälinen autoliitto FIA on kieltänyt kohutun DAS-järjestelmän käytön kaudella 2021. Taustalla on huoli maailmalla leviävän koronaviruspandemian vaikutuksista.

FIA päätyi ratkaisuun, vaikka se ja F1-sarja päättivät muuten lykätä merkittäviä sääntöuudistuksia vuodella eteenpäin.

Kyseinen lykkäyspäätös tehtiin nopeasti sen jälkeen, kun koronavirus levisi maailmalla eri kolkkiin. Uuden F1-kauden alku on venynyt useilla kuukausilla eteenpäin pandemian takia. Koronavirus vaikuttaa myös tuleviin projekteihin, sillä monien F1-tallien toiminta on tällä hetkellä totaalisesti jäissä.

DAS-järjestelmä nousi pinnalle alkuvuoden F1-testeissä. Tuolloin Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton ja suomalaisässä Valtteri Bottas saattoivat säätää autojensa aurauskulmia pitkillä suorilla uuden systeemin myötä.

Mercedes saa käyttää järjestelmää tällä kaudella (2020), sillä DAS ei riko sarjan nykyisiä sääntöjä. FIA:n ratkaisu astuu voimaan ensi kauden alussa.

FIA päätyi DAS:n kieltämiseen, jotta muiden tallien ei tarvitse kopioida kyseistä systeemiä itselleen. Tällä FIA pyrkii osaltaan vähentämään eri tallien taloudellisia paineita koronaviruksen luoman poikkeustilan keskellä.

Lue myös:

    Uusimmat