Ferrarin uutuusmallin avain ei jätä epäselväksi, minkä merkkiseen autoon se sopii – sopivan räväkkä vai mauton "jääkaappimagneetti"?

Tästä autosta maksettiin huutokaupassa lähes 50 miljoonaa dollaria 2:29
Tästä Ferrarista maksettiin huutokaupassa lähes 50 miljoonaa dollaria.

Avaimet eivät välttämättä aina hengi samaa laatua kuin autot, joihin ne sopivat, mutta uuden Ferrarin Roman tapauksessa jopa avaimen tyyli on hyvin erilainen kuin itse auton.

Hiljattain esitellyn Ferrari Roman avain ajaa varmasti asiansa niin kuin kuuluukin, mutta sen design on herättänyt kysymyksiä sosiaalisessa mediassa.

Top Gear -autojulkaisun vt. päätoimittaja Jack Rix jakoi Twitterissä kuvan Ferrari Roman avaimesta. Rix oli yksi auton ensi-iltaan kutsutuista toimittajista.

Avaimen toinen puoli on kaikessa yksinkertaisuudessaan pelkkä värikäs Ferrarin logo. Rixin twiitin alla käydyssä keskustelussa räikeää avainta onkin pidetty mauttomana, ja sen on ilkuttu muistuttavan jääkaappimagneettia tai rihkamakaupasta ostettua sytkäriä.

Avaimen toinen puoli on nahkainen ja ilmeeltään huomattavasti hillitympi. Sitä koristaa vain pieni metallinen laatta, jossa on tyylitelty Roma-teksti.

Katso Rixin twiittaama kuva alta. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Ferrari Roma on etumoottorinen coupe, joka näyttää puhtaine ja pelkistettyine linjoineen jopa enemmän Aston Martinin kuin maranellolaisten tekeleeltä.

Konepellin alta löytyy kaksoisahdettu ja 4,0-litrainen V8, joka on paritettu SF90 Stradale -lippulaivahybridistä tutun kahdeksanlovisen kaksoiskytkinautomaatin kanssa.

Tehoa on tarjolla 620 hevosvoimaa, ja huippunopeutta irtoaa 320 tuntikilometriä. Nollasta sataan päästään 3,4 sekunnissa.

Lähde: Ferrari, Jack Rix (Twitter)

Lue myös:

    Uusimmat