Ferrarin jännitteet puhututtavat F1-kauden alla – ex-pomo uskoo: Sebastian Vettel käyttäytyy kunnolla

F1:n alkuvuoden isoin jymypaukku kuultiin Ferrarilta, kun se ilmoitti, että nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel jättää tallin kauden 2020 jälkeen. Ferrarin ex-pomo Stefano Domenicali uskoo, ettei Vettel aiheuta ylimääräistä skismaa, vaikka hänet on sysätty kakkoskuskiksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrarin tilanne puhututti F1-piirejä jo viime kauden alkuvaiheilla. Tuolloin Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ilmoitti, että Vettel on tallin ykköskuljettaja. Asetelma horjui, kun Alfa Romeolta Ferrarille nostettu Charles Leclerc pistikin Vettelin ahtaalle.

Kauden mittaan Vettelin ja Leclercin välillä nähtiin muun muassa Brasilian GP:n kolari, joka johti molempien keskeytykseen.

Monissa näkemyksissä on linjattu, että monacolaiskuljettaja Leclerc on nyt Ferrarin ykköshevonen. Mutta miten Vettel suhtautuu asetelmaan, on oma kysymyksensä.

– Jännitteet eivät auta ketään – ei edes Leclerciä, F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve sanoo La Gazzetta dello Sportin mukaan.

– Leclerc tietää, että hän johtaa nyt tallia, mutta hän ajaa silti nelinkertaista maailmanmestaria vastaan. Saa nähdä, että miten Charles pystyy hallitsemaan tilanteen, Villeneuve jatkaa.

Vuosien ajan Ferrarin tallipäällikkönä toimineen Stefano Domenicalin mukaan italialaistalli teki oikein, kun se nosti Leclercin ykköskuskikseen.

– Hän on aivan poikkeuksellinen talentti. Hänen kehitysaskeleillaan on iso merkitys koko Ferrarin junioriohjelmalle. Mitä tulee (Ferrarin) sopimusdynamiikkaan – en arvostele sitä, mutta tiedän sen, että ”Seb” on ammattilainen. Tekee hän jatkossa mitä tahansa, niin hän kyllä osaa käyttäytyä kunnolla, Domenicali miettii.

Lue myös:

    Uusimmat