Ferrarille siirtyvä F1-kuski piikkinä Lewis Hamiltonin lihassa: "Kukaan ei voi pakottaa minua polvistumaan"

1:09
Osa F1-kuljettajista, mukaan lukien Carlos Sainz, ei polvistunut kauden avanneen Itävallan GP:n alla.

Mercedes-tähti Lewis Hamilton on esittänyt toiveen, että jossain vaiheessa kaikki F1-kuskit polvistuisivat yhdessä rasismin vastaisen taistelun eleenä. Ensi kaudeksi Ferrarille siirtyvä McLaren-kuski Carlos Sainz pitää kuitenkin tiukasti puolensa eikä tähän aio suostua.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Suurin osa kuljettajista polvistui F1-kauden alussa Itävallassa. Eivät kuitenkaan kaikki. Black Lives Matter -liikkeen puolesta aktiivisesti vaikuttanut Hamilton kertoi, että hän tapasi Unkarissa eri lailla ajattelevia kuskeja, kuten Sainz, jutellakseen heidän kanssaan.

– Haluaisin ajatella, että jossain vaiheessa olemme kaikki yhdessä ja polvistumme yhteisymmärryksessä, Hamilton sanoi GrandPX.newsin mukaan.

Sainz pysyy kuitenkin tiukkana. Hän sanoo tunteneensa olonsa itsenäiseksi sitä painetta vastaan, joka varikoilla on saattanut olla polvistumisen osalta.

– Oloni on ollut tarpeeksi mukava tehdäkseni niin, mitä olen ajatellut sopivaksi. Aion jatkaa niin, Sainz sanoi El Mundo Deportivon mukaan.

Sainz ei koe polvistumista itselleen sopivaksi. Espanjalaisässä tekee selväksi, ettei kukaan voi pakottaa häntä tekemään sitä.

– Kukaan tai mikään ei voi paineistaa minua tekemään jotain sellaista, mistä en tunne oloani mukavaksi. Olemme kaikki osoittaneet yhtenäisyyttä rasismia vastaan, mutta uskon, että jokainen on vapaa osoittamaan sitä haluamallaan tavalla.

Sainz sanoi, ettei välitä siitä, jos jos osa sosiaalisen median käyttäjistä katsoo polvistumattomuuden tekevän ihmisestä rasistisemman. Vaikka hän toimii itse eri tavalla, hän kehuu Hamiltonia tämän toimista.

– Ei ole salaisuus, että Lewis on yksi aktiivisimmista urheilijoista Black Lives Matter -liikkeessä, mikä on saanut meidät kaikki positiivisella tavalla enemmän osallisiksi tässä asiassa ja tietoisiksi siitä, millainen ongelma rasismi on maailmanlaajuisesti, Sainz totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja