Ferrari tekemässä kovan kaappauksen: Michael Schumacherin ja Kimi Räikkösen mestaruusvuosien pomo palaamassa Mercedekseltä

Ferrari on mahdollisesti houkuttelemassa entistä avaintekijäänsä Aldo Costaa takaisin F1-tiimiinsä, uutisoi saksalainen Auto Bild.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Italialainen Costa, 58, on toiminut viimeiset viisi kautta Mercedeksen mestaritiimin suunnittelijana, mutta viime vuonna hän ilmoitti vetäytyvänsä teknisen neuvonantajan rooliin viettääkseen enemmän aikaa perheensä kanssa.

Costa liittyi Ferrarille vuonna 1995 ja nousi kolme vuotta myöhemmin pääsuunnittelija Rory Byrnen oikeaksi kädeksi. Hänet nostettiin Michael Schumacherin valtakaudella vetovastuuseen auton suunnittelusta Byrnen lähdettyä vuonna 2005.

Pian Costasta tehtiin koko Ferrarin suunnittelu- ja kehitysosaston pomo. Hänen johdollaan tiimi rakensi mestariautot Kimi Räikköselle ja Felipe Massalle vuosina 2007 ja 2008. Tämän jälkeen alkanut alamäki johti Costan lähtöön vuonna 2011.

Komean uran tehneellä insinöörillä on Ferrarilta ja Mercedekseltä koossa yhteensä 13 valmistajien mestaruutta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.