Ferrari-pomo varoittaa kilpailijoita Sebastian Vettelistä

Ferrarin F1-tiimin insinöörijohtaja Jock Clear uskoo, että Sebastian Vettel iskee ensi kaudella entistä vahvempana jäätyään taas MM-taistelussa kakkoseksi.

Pääkuvan videolla Brasilian GP:n läpikäynti.

Nelinkertainen maailmanmestari Vettel on tehnyt loppukauden aikana runsaasti ajovirheitä, jotka ovat maksaneet saksalaiskuskille rutosti pisteitä. Uransa viidennen MM-tittelin varmistanut Mercedes-kuski Lewis Hamilton on sen sijaan ollut hurjalla tavalla ytimessä ja napannut viimeisistä kymmenestä kisasta seitsemän voittoa. Hamilton on höyrynnyt 81 pisteen etumatkan Vetteliin, kun tätä kautta on jäljellä enää ensi viikolla käytävä Abu Dhabin kilpailu.

Clear kuitenkin povaa, että Vettel käyttää tämän vuoden kokemuksia sytytysaineena ensi kaudeksi.

– Uskon, että tämä antaa Sebastianille vain lisää voimaa tulla takaisin ensi vuonna ja sanoa, että "täällä on keskeneräisiä bisneksiä", Clear sanoi Motorsport.comin mukaan.

Clear uskoo Vettelin kaikkinensa nauttineen tästäkin kaudesta. Hänen mukaansa Vettelin kaliiberia oleva kuljettaja nauttii paineesta.

– On ollut huippuja ja laskuja. Minusta hän sanoi hiljattain, että vuoden 2009 maailmanmestaruuden häviäminen tuntui turhauttavammalta.

Mercedeksen myllyillä ajanut Brawn oli tuolloin alkukaudesta selkeästi paras talli ja Jenson Button tykitti seitsemästä ensimmäisestä kisasta kuusi voittoa ja yhden kolmossijan. Vaikka Vettel oli loppukaudella Red Bullilla vahvempi, hän jäi MM-kakkoseksi, 11 pinnan päähän Buttonista.

Ferrari puolestaan sijoittui tuolloin valmistajien MM-sarjassa neljänneksi. Tätä nykyä tallilla menee vahvemmin, ja se sijoittuu valmistajienkin MM-sarjassa kakkoseksi toista kertaa putkeen. 

Clearin mukaan punaisen orin vahvuudet ovat tehneet tästä kaudesta tallille "luultavasti parhaan 10 vuoteen". Samalla hän linjaa, että Ferrarin täytyy jatkossa suoriutua tasaisemmin kuin tällä kaudella, johon on mahtunut ailahtelua.

Lue myös:

    Uusimmat