Ferrari piilotteli Mika Saloa tallipomon asunnossa – "Minua kuskattiin peiton alla pakettiautossa"

3:17
F1-kausikooste 1999: Ferrari piilotteli Mika Saloa tallipäällikön asunnossa.

Formula ykkösten kausi 1999 oli Mika Salolle monella tapaa täysin käänteentekevä vuosi. Suomalainen ehti saa yllätyspotkut Arrowsilta ja tuurata loukkaantuneita kuskeja kahdessakin tallista, joista muutaman kisan pätkä Ferrarilla jää ikiajoiksi suomalaiseen F1-historiaan.

Tämä on uudelleenjulkaisu artikkelista, joka julkaistiin MTV Urheilun verkkosivuilla 12. helmikuuta 2017. 

Vuoden 1999 Saksan GP:ssä nähtiin edelleen ainutlaatuiseksi luokiteltava tilanne, kun Mika Häkkinen johti kisaa McLarenilla ja Salo oli Ferrarilla toisena. Salon kohdalla voitto jäi Ferrarin päätöksellä tulematta, mutta italialaistiimiin päätyminen Michael Schumacherin korvaajana oli oma erikoinen tarinansa. Salo sai Schumin loukkaannuttua soiton keskelle työkeikkaa Suomessa. Tallipäällikkö Jean Todt käski hänet välittömästi Bolognaan.

– Minun piti pakoilla lehdistöä. Olin Todtin kämpässä varmaan viikon niin, etten saanut käydä ulkona kertaakaan. Minulle tuotiin ruoka sinne ja sain istuskella vain siellä ja katsella telkkaria. Todtin kämppä oli tyhjä eikä siellä ollut edes huonekaluja, Salo muistelee.

– Sinä aikana minut kuskattiin muutaman kerran pakettiautolla tehtaalle siten, että olin peittojen alla. Tehtiin penkki ja kaikkia valmisteluita. Ilman testiä ensimmäiseen kisaan.

Ikimuistoiset F1-kaudet 1999: Häkkinen vs. Ferrarit on katsottavissa nyt cmore.fi-suoratoistopalvelussa. Tarjolla on myös muita kausikoosteita ja F1-legendoista kertovia dokumentteja. Jaksoesittelyt löydät tästä jutusta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja