Fernando Alonso uhoaa pärjäävänsä yhä F1:ssä, vertaa itseään Michael Schumacheriin – "En usko, että se on ongelma"

F1:n kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso janoaa takaisin moottoriurheilun kuninkuusluokkaan kaudeksi 2021.

Pitkän uran F1:ssä ajanut Alonso jättäytyi pois kuninkuusluokasta kauden 2018 päätteeksi. Taitava ja kokenut espanjalaiskuski on kuitenkin jo yhden välivuoden jälkeen valmis palaamaan takaisin F1:iin. Alonso toivookin saavansa tallipaikan sarjasta vuodeksi 2021.

– En ole saanut vielä tarpeekseni F1:stä. Vuonna 2021 on hyvä mahdollisuus. Tunnen oloni virkeäksi ja olen nyt valmis. Se on asia, jota aion tutkailla, Alonso paljastaa Autosportin haastattelussa.

Uransa aikana 312 kertaa F1-kilpailuun startannut Alonso olisi kauden 2021 alkaessa jo 39-vuotias, joten espanjalaisen palkkaaminen olisi tallilta suuri riski, kun he voisivat samalla investoida tulevaisuuteen. Alonso itse ei pidä ikää esteenä F1-paluulle.

– En usko, että ikä on ongelma. Nämä autot ilman tankkauspysähdyksiä eivät ole niin vaativia. Sinä ajat seitsemän tai kahdeksan sekuntia hitaampaa sunnuntaina kuin lauantaina. Myös uudet 18-tuumaiset renkaat muuttavat auton käsittelyä ja jokainen joutuu muuttamaan ajotyyliään, Alonso listaa viitaten myös kaudeksi 2021 voimaan astuviin sääntömuutoksiin.

Mikäli Alonso tekee paluun F1:siin, ei hän suinkaan ole ensimmäinen uransa ehtoon puolella kuninkuusluokkaan palaava maailmanmestari. Seitsenkertainen maailmanmestari Michael Schumacher poistui F1:stä vuonna 2006, mutta palasi lajin pariin kolmen kauden ajaksi 41-vuotiaana vuonna 2010 .

Schumacher ajoi kolmen vuoden aikana vain yhden kerran palkintokorokkeelle, eikä kyennyt enää taistelemaan tosissaan kärkisijoista menestysvuosiensa tapaan. Alonso ei usko kohtaavansa samanlaisia haasteita kuin Schumacher.

– Michael tuli takaisin F1:iin Pirellin aikakaudelle, jolloin renkaat olivat todella herkkiä. Me olimme kehittäneet taitojamme pitää huolta renkaista ja olla ylikuumentamatta niitä. Hänellä oli enemmän haasteita sen vuoksi. Tämä ei tule olemaan ongelma minulle vuonna 2021, Alonso vakuuttaa.

Alonso ajoi neljä toistaiseksi viimeisintä F1-kauttaan McLarenin ohjaksissa. Perinteikäs brittitalli taisteli kyseisten vuosien aikana suorituskyvyn ja luotettavuuden kanssa, joten kärkisijat jäivät Alonson kannalta haaveeksi. Alonson mielestä kuilu kärki- ja häntäpään tallien välillä on liian suuri.

– Tämän lajin ongelma on se, että se on julmaa. Sinulla ei ole toivoa, jos olet huonossa autossa. Muissa lajeissa sitä tapahtuu. Chelsea tai Manchester City voivat hävitä alemman sarjan joukkueelle, mutta F1:ssä se on mahdotonta, Alonso sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat